ΣΚΑΛΑ. Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την έξαρση εγκληματικότητας και παραβατικότητας στον Δήμο Ευρώτα.
Ο κ. Βελόπουλος ζητά ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας διότι η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις κλοπές και τις ληστείες, που διενεργούν στην περιοχή τους συγκεκριμένες ομάδες Ρομά.
Όπως αναφέρει «αποτέλεσμα των αξιόποινων πράξεων είναι η πρόκληση αισθήματος φόβου στους ντόπιους κατοίκους και η πρόκληση ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες».
Ο κ. Βελόπουλος σημειώνει νε νόημα ότι όποτε τύχει να συλληφθούν οι Ρομά από τις αρμόδιες Aρχές, την επομένη, οι κάτοικοι της περιοχής Ευρώτα, τους βλέπουν και πάλι έξω ελεύθερους και συνεχίζοντες τις παραβατικές ενέργειες. Υπογραμμίζει δε ότι πρόκειται για μια πληθυσμιακή ομάδα στη χώρα μας, που λαμβάνει πολλά προνοιακά επιδόματα, όπως επίδομα φτώχειας ή επίδομα πολυτέκνου αλλά και άλλα επιδόματα, που αφορούν, είτε σε ενδεχόμενα ατυχήματα, είτε σε χρόνιες ασθένειες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ερωτά τους δύο υπουργούς:

  • Προτίθεσθε να ενισχύσετε το Α.Τ. της Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας με επαρκές προσωπικό και με ικανό εξοπλισμό, προκειμένου να εμποδιστούν όμοιες με τις ως άνω παραβατικές ενέργειες στην εν λόγω περιοχή;
  • Ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους, ενώ συλλαμβάνονται οι ως άνω Ρομά από τιςαρμόδιες Αρχές για αξιόποινες πράξεις, ως άνω, την επόμενη μέρα, αφήνονται ελεύθεροι;