ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας απευθύνει κοφτερή πρόσκληση, αυτή τη φορά όχι στον πολιτικό κόσμο αλλά στους Ιεράρχες της Εκκλησίας, καλώντας τους να σηκώσουν ανάστημα. Στην ανοικτή προς τους Λάκωνες επιστολή αναφέρουν μεταξύ άλλων : «Ανοικτά super market, ανοικτές τράπεζες… με όρους, ανοικτά και τα παράνομα …τζαμιά…, αλλά κλειστές ΜΟΝΟΝ οι Εκκλησιές μας;! Ενοχλεί φαίνεται τόσο η Πίστη των Ελλήνων και μόνον αυτή;! …Αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη Άγιοι Πατέρες!»

Η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συμπατριώτες, Λάκωνες, Μανιάτες, Έλληνες Ορθόδοξοι!

Δεν μας προξένησε καμία εντύπωση η στάση και απόφαση των κυβερνητικών (και των «αντιπολιτευόμενων») πολιτικών να στερήσουν αδικαιολόγητα την έκφραση της Πίστης των Ορθόδοξων Ελλήνων εν όψει της Αγίας Εβδομάδος των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου.

«Δεν φταίνε οι ίδιοι, τόσοι …είναι», για να παραφράσουμε λίγο τον ποιητή! Ναι! Είναι αφόρητα προβλέψιμοι: Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τσανακογλείφτες και υπηρέτες της Παγκοσμιοποίησης, από τροφίμους και …σουρταφερτάριους της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, των ξένων πρεσβειών και της εγχώριας Μασονίας…

Η αλαζονεία τους και η κατάχρηση εξουσίας, με την κατατρομοκράτηση ΜΟΝΟΝ των Ελλήνων εκδηλώνεται απροκάλυπτα με πλήθος τρόπους: εδώ φτάσανε σε σημείο να καταλογίζουν πρόστιμα «άσκοπης κυκλοφορίας» σε …αστέγους Έλληνες, όταν την ίδια ώρα, σε όλη την Χώρα, αλωνίζουν οι λαθρομετανάστες και οι ασύδοτοι «Έλληνες πολίτες» Ρομά που δεν εφαρμόζουν κανένα μέτρο και δεν σέβονται κανέναν νόμο…
Δεν είναι λοιπόν οι πολιτικοί!

Η ηγεσία της Εκκλησίας και οι Ιεράρχες, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είναι Εκείνοι που μας εκπλήσσουν δυσάρεστα! Γιατί περιμέναμε να υπερασπιστούν σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα την Ορθόδοξη Πίστη μας. Να κρατήσουν ανοικτά τα ταμπούρια, τα έσχατα καταφύγια των αγωνιούντων και δοκιμαζόμενων Ορθόδοξων Ελλήνων: τις Εκκλησίες μας! Να ‘χει ο Πιστός την δυνατότητα να ανάψει ένα κερί, να προσευχηθεί, να αγαλλιάσει η ψυχή του! Ναι, με σεβασμό στα μέτρα για αποστάσεις, συγκεντρώσεις πολιτών κλπ…!
Ανοικτά super market, ανοικτές τράπεζες,…, με όρους, ανοικτά και τα παράνομα …τζαμιά…, αλλά κλειστές ΜΟΝΟΝ οι Εκκλησιές μας;! Ενοχλεί φαίνεται τόσο η Πίστη των Ελλήνων και μόνον αυτή;!
…Αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη Άγιοι Πατέρες!
Σας απευθύνουμε δημόσια και τελευταία παραίνεση: Εγερθείτε και Απαιτείστε, έστω την υστάτη ώρα:
Οι Ορθόδοξοι να κάνουμε και φέτος Ανάσταση! Η μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανικής Ελλάδος δεν υποβαθμίζεται, δεν καταργείται, δεν …αναβάλλεται!
Γιατί στο τέλος αυτή την Λαμπρή εμείς θα την γιορτάσουμε, με ή χωρίς Εσάς! Με τις ευλογίες Σας ή και χωρίς αυτές: Οι καμπάνες θα δονήσουν χαρμόσυνα την Χώρα πέρα ως πέρα!
Γιατί εμείς δεν διαπραγματευόμαστε ΟΥΤΕ την Αγάπη μας στην Πατρίδα, ΟΥΤΕ την Ορθόδοξη Πίστη μας…
Απαιτείστε λοιπόν μαζί μας: Να είναι ανοικτές οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα για τους Πιστούς Ορθόδοξους Έλληνες!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!»

Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας
Ο πρόεδρος, Γεώργιος Β. Λουκάκος
Ο γενικός γραμματέας, Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης