ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Υποχρεωτικά από έλεγχο περνούν όλοι οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους στη νέα ή την παλαιά εθνική οδό με προορισμό την Πελοπόννησο.
Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από τους ελέγχους της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας και ιδιαίτερα από την Αθήνα με προορισμό προς την Κόρινθο.
Η εταιρεία αυτοκινητοδρόμων λειτουργούσε δύο σταθμούς διοδίων όπου μπορούσε να περάσει κάποιος που διέθετε πομπό και έναν σταθμό στον οποίο υπήρχε υπάλληλος.

Η κίνηση των οχημάτων είναι πολύ μικρή, κυρίως φορτηγά (μικρά ή μεγάλα) που μετέφεραν προϊόντα για Super Market ή φάρμακα.

Στα διόδια η ΕΛΑΣ είχε τοποθετήσει κάθετα στο δρόμο περιπολικά δεξιά και αριστερά από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας οπότε οι οδηγοί που ήθελαν να περάσουν προς την Κόρινθο έπρεπε να περάσουν από έλεγχο και να δείξουν τα έγγραφα εξαίρεσης μετακίνησης.

Κάποια αυτοκίνητα επιλέγουν το δρόμο που οδηγεί στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (χωρίς διόδια) όπου και εκεί κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ήταν έντονη η παρουσία από περιπολικά αυτοκίνητα όσο και από μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ και μάλιστα σε κάποια σημεία οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους είτε με σταθερά μπλόκα είτε εν κινήσει όπου καλούσαν τους προπορευόμενους οδηγούς να σταματήσουν τα οχήματά τους για να τους ελέγξουν.