ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ. Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, τν Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας και το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, απέστειλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, επισημένωντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού από την καθημερινή μαζική και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών σε μεγάλες ομάδες πολλών ατόμων, στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Η επιστολή του κ. Γεωργόπουλου:

Προς

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας
Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας
Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας
Α.Τ. Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης
του κορωνοϊού, σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

«Στο ξενοδοχείο "ΓΑΑΑΞΙΑΣ" με έδρα την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω προγραμμάτων φιλοξενίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διαπιστώσει, και επιπλέον έχουμε γίνει δέκτες έντονων
παραπόνων και διαμαρτυριών από τους δημότες μας σχετικά με την καθημερινή μαζική και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αυτών των προσφύγων και μεταναστών σε μεγάλες ομάδες πολλών ατόμων, εκτός της ξενοδοχειακής μονάδας, στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Δεδομένου ότι τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης που αφορούν τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων προς αποφυγή διάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού COVIO.19, ισχύουν και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας ολόκληρης της επικράτειας, σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα έτσι ώστε οι διαμένοντες στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας να ενημερωθούν για την εφαρμογή και πιστή τήρηση των εν λόγω μέτρων.
Τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19 πρέπει να ισχύουν για όλους. Με την υγεία των δημοτών μας δεν παίζουμε»