Επέστρεψαν στην Κυνουρία

Στο σπίτι του, στο Στόλο Κυνουρίας, επέστρεψε την Παρασκευή το απόγευμα, 3 Απριλίου, το ζευγάρι των ηλικιωμένων που είχε νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου, αρχικά ο 80χρονος και στη συνέχεια και η σύζυγός του. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και, όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, μετά τη μεταφορά τους με το ΕΚΑΒ στο σπίτι τους, ο Δήμος τους πήγε φάρμακα και ό,τι άλλο χρειάζονταν, ενώ το Σάββατο το πρωί, τους επισκέφθηκε και γιατρός. Να σημειώσουμε πως και ο 70χρονος από τον Τυρό, που είχε επιστρέψει από τον Καναδά και είχε νοσήσει, είναι και αυτός καλά στην υγεία του.

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αργολίδα

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού διαγνώστηκε χθες στο νοσοκομείο Άργους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για άνδρα με τόπο κατοικίας στην Αργολίδα, ο οποίος τέθηκε σε κατ' οίκον καραντίνα με ήπια συμπτώματα. Δεν σχετίζεται με τα υπόλοιπα κρούσματα. Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αργολίδα (τα δύο έχουν εξεταστεί σε άλλη περιφέρεια σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αλλά έχουν δηλώσει διεύθυνση στο νομό). Είναι επίσης το πρώτο που εξετάστηκε και βγήκε θετικό με το νέο μηχάνημα που παρελήφθη προσφάτως από το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, μετά από αγορά των δήμων Άργους - Μυκηνών και Ναυπλιέων. Συνολικά από το νέο μηχάνημα έχουν γίνει τρία τεστ μέχρι στιγμής. Τα υπόλοιπα δύο ήταν αρνητικά. Η ύπαρξη του νέου κρούσματος επιβεβαιώνεται από τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνο Κατσαρό, έπειτα από σχετική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Έχασε τη μάχη ο 41χρονος από τη Μεσσήνη

Ο κατάλογος των θυμάτων του κορωνοϊου στην Ελλάδα μεγαλώνει. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας 41χρονος από την Μεσσήνη, ο οποίος εισήχθη στα τέλη Φεβρουαρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου με βαριάς μορφής καρκίνου. Κατά την νοσηλεία του, άγνωστο πως, φαίνεται ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό και τελικά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο άνδρας κατέληξε.