ΕΛΛΑΔΑ. Σαν σήμερα ιδρύθηκε το «Π.Α.ΜΕ.». Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είναι συντονιστικό όργανο συνδικαλιστικών οργανώσεων, που σύμφωνα με τις αρχές του τάσσεται ενάντια στο Κεφάλαιο, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Το Π.Α.ΜΕ. διαθέτει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και τμήματος της Ανανεωτικής Αριστεράς στις 3 Απριλίου 1999 σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά, με τη συμμετοχή 230 πρωτοβάθμιων σωματείων, 18 κλαδικών και περιφερειακών οργανώσεων και 2.500 εκλεγμένων συνδικαλιστών.
Είναι σε πλήρη κόντρα με την Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς θεωρεί ότι ηγεσία της, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά ότι εκπροσωπεί τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του κεφαλαίου στο εργατικό κίνημα.
Από το 2000 είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Το Π.Α.ΜΕ, αν και συμπεριφέρεται ως τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων - ανταγωνιστική της τριτοβάθμιας ΓΣΕΕ - δεν έχει αποκτήσει νομική προσωπικότητα και δεν έχει δικαίωμα κήρυξης απεργίας ή διαπραγμάτευσης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ωστόσο στους αγώνες στους δρόμους και της πλατείες πετυχαίνει μεγαλύτερα αποτελέσματα αφού συχνά είναι η μόνη ενεργή δύναμη που αντιδρά ή αντιστέκεται σε νόμους, συμβάσεις, μνημόνια, συνθήκες, συμφωνίες και εν γένει πολιτικές που θίγουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Όταν μάλιστα συμφωνεί στις πλατείες και με Αγωνιστικές Κινήσεις και Συλλογικότητες από τον χώρο των αγροτών, των επαγγελματιών και των δημοσίων υπαλλήλων, τότε δημιουργεί τετελεσμένα που αφυπνίζουν την κοινωνία.
Το Π.Α.ΜΕ. ως επι το πλείστον, έχει άρρηκτη διάταξη, συντεταγμένη πορεία, στόχο, σκοπό και τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο διαδηλωτικό πλαίσιο που δημιουργεί βρίσκουν χώρο έκφρασης, έστω και πρόσκαιρα, πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν ή να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις σκληρές εργοδοσίες, στο αδίστακτο κεφάλαιο, στη φρίκη του πολέμου, στην υποκρισία της Ε.Ε. και στον κρατικό συντηρηστιμό.
Τα μέλη του Μετώπου έχουν ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση και οργανωτική ικανότητα. Εκφράζουν πολύ συχνά τις ανησυχίες και τα αιτήματα της ελληνικής σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας. Τα τελευταία χρόνια ό όρος πορεία, διαδήλωση, ανοικτή εκδήλωση έχει ταυτιστεί με το Π.Α.ΜΕ. ακόμα και σε πόλεις και κοινωνίες όπου το ΚΚΕ δεν διατηρεί ισχυρές δυνάμεις.