ΣΠΑΡΤΗ. Στην δοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας αναφέρεται ο Δήμαρχος Σπάρτης σε δήλωσή του σε ΜΜΕ της Λακωνίας σήμερα το μεσημέρι. Ο κ. Πέτρος Δούκας αναφέρεται στη σημασία που έχει η συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα που έχει ορίσει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού. Εκτιμά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα και κάνει έκκληση και ο ίδιος, στους δημότες Σπάρτης, να παραμείνουν συνεπείς και υπεύθυνοι αφήνοντας τον ιό έξω από τα σπίτια τους.

Ο κ. Δούκας ως πρώην υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου δεν είναι το ίδιο αισιόδοξος για τις συνέπειες της πανδημίας στην παγκόσμια αλλά και εθνική οικονομία. Οι προβλέψεις του είναι δραματικές αφού κάνει λόγο για καταρράκωση των ρυθμών ανάπτυξης. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που πρέπει να αφυπνιστούν οι πάντες, διαρκούσης της πανδημίας, ώστε την επόμενη μέρα να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια οργάνωσης και επανεκκίνησης.

Σε ότι αφορά στη Σπάρτη υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή είναι αιχμές της αυτοοργάνωσης και επανεκκίνησης και διαπιστώνει ότι στον τόπο υπάρχουν δυνάμεις γι’ αυτό. Δεσμεύεται ότι με την λήξη των περιορισμών ο Δήμος Σπάρτης θα περάσει στην εξωστρέφεια και στην αξιοποίηση του ισχυρού brand name που διαθέτει έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να δρομολογηθεί η ανάπτυξη του τόπου. Ωστόσο δηλώνει ότι ο Δήμος προετοιμάζεται ακόμα και για το σενάριο μεγάλης διάρκειας της πανδημίας που θα προκαλέσει αδυναμία σε δημότες ακόμα και για τα στοιχειώδη.

Η δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης έγιναν στο περιθώριο παράδοσης – παραλαβής οχημάτων από την εταιρεία Κ. Κακούρος για τις ανάγκες των προγραμμάτων του Δήμου, θέμα για το οποίο θα ακολουθήσει ειδικό ρεπορτάζ του notospress.gr