Πάνω από 180 εθελόντριες μοδίστρες σε όλη την Ελλάδα φτιάχνουν μάσκες τις οποίες προσφέρουν δωρεάν εν μέσω κορωνοϊού.
Στο κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς ανταποκρίθηκαν γυναίκες σε Αργολίδα, Κόρινθο, Μεσσηνία, Ηλεία, Αττική, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κοζάνη, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Χαλκιδική, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Έβρο, Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά, Ρέθυμνο και Λέσβο. Αναμεσά τους και λιγοστοί άνδρες ραφτάδες, που θα δώσουν κι εκείνοι την πολύτιμη βοήθεια τους.
Χιλιάδες μάσκες για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη έρχονται να καλύψουν ένα κενό στην αγορά, όχι σε εμπορικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο προσφοράς προς ιδρύματα, φορείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελένης Σκάρπου για το grtimes.gr η ιδέα ξεκίνησε από τον Θεσσαλονικιό εικαστικό Μάριο Ελευθεριάδη, ο οποίος είναι συχνά ανήσυχος αναφορικά με το κοινωνικό γίγνεσθαι και δεν θα μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός και άπραγος σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.

Ο ίδιος προσκάλεσε επιπλέον μοδίστρες και ραφτάδες να λάβουν μέρος στη δράση, ώστε να δημιουργηθεί μια «κοιτίδα» από επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες μάσκες με θήκη για φίλτρο, που θα βοηθήσουν συνανθρώπους μας να φυλαχτούν όσο γίνεται από τον κορωνοϊό και την ύπουλη εξάπλωσή του. Το αποτέλεσμα; 185 μοδίστρες, 29 Νομοί, 18.700 μάσκες.

Όποιος και όποια ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην δράση και να ράψει μάσκες εν μέσω κορονοϊού, θα βρει την φόρμα συμμετοχής εδώ.