ΕΛΛΑΔΑ. Η επενδυτική δυναμική του ελληνικού τουρισμού που είχε αναπτυχθεί πριν την εξάπλωση του κορωνoϊού δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων στήριξης του τομέα.
Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει παγώσει στη παρούσα φάση κάθε τουριστική δραστηριότητα και στη χώρα μας. Όμως πρέπει να βλέπουμε και την επόμενη μέρα. Υπάρχουν επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές που έχουν χορηγήσει άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Iκαρία, Μέτσοβο, Κεφαλονιά Κρήτη, Δυτική Μάνη και Πάρο.

Αναλυτικά:
1.Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ικαρίας έχει χορηγήσει άδεια στην εταιρεία ΤΣΑΚΙΡΗ ΜΑΡΙΑ – ΚΑΤΤΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο.Ε. για ανεξάρτητες τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με πισίνα στην Ικαρία.
2.Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ιωαννιτών έχει χορηγήσει άδεια στην εταιρεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΚΟΓΚΟΡΩΣΗΣ Ο.Ε. για αλλαγή χρήσης 2όροφης κατοικίες σε 2 πεντάκλινες τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες στο Μέτσοβο.
3.Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Αργοστολίου έχει χορηγήσει άδεια στον κ. Σπυρίδων Αντωνέλλο για επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες με πισίνες στο Ληξούρι.
4.H υπηρεσία δόμησης του Δήμου Hρακλείου έχει χορηγήσει άδεια στην εταιρεία TΣΙΚΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΕ για ανέγερση 3 νέων τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών με πισίνα στην δημοτική ενότητα Αχλάδα του Δήμου Μαλεβιζίου.
5.H υπηρεσία δόμησης του Δήμου Καλαμάτας έχει χορηγήσει άδεια στην εταιρεία VILLA TSA PRIVATE COMPANY, στον Karl Anders Maurits Tobrand και στην Αnna Maria Monica Andersson για ανέγερση διώροφης τουριστικής επιπλωμένης κατοικίας με πισίνα στην περιοχή Καρδαμύλη Δυτικής Μάνης.
6.H υπηρεσία δόμησης του Δήμου Nάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει χορηγήσει άδεια στον κ. Γρηγόρη Τσαντίρη για νέες ισόγειες τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και πισίνες στην Παροικιά Πάρου.