ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μνημόνιο συναντίληψης με την εταιρεία παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής σχετικά με το οδικό έργο Πάτρα – Πύργος ενώ συντάσσεται ο σχετικός φάκελος ενημέρωσης των Υπηρεσιών της Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καθορίσει ότι στην περίπτωση που το έργο θα εκτελούσαν 8 εργολαβίες ο χρόνος παράδοσής του θα ήταν το 2023. Αυτό που επεδίωξε η Ελληνική Κυβέρνηση είναι το έργο εκτελούμενο από μια εργολαβία να χρηματοδοτηθεί με πόρους της προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.
Η ένταξη του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού εξασφαλίζει την ολοκλήρωσή του χωρίς την παραμιρκή οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα το Δημόσιο απαλλάσσεται από την επίβλεψη του έργου και από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040.
Tο Υπουργείο Υποδομών εκπονεί πρόγραμμα με επεμβάσεις οδικής ασφάλειας ύψους 15 εκατ. € και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 10 εκατ.€ για τη συντήρηση του άξονα Πάτρα – Πύργος.