ΣΠΑΡΤΗ. Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης ευχαριστεί τους Σπαρτιάτες που πρώτοι και συνολικά πειθάρχησαν στα μέτρα της Κυβέρνησης και έμειναν σπίτι. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της «Βοήθειας στο Σπίτι», η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα. Γεωργία Ζαχαράκη, ύστερα από συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Δούκα, ανακοινώνει τις παρακάτω ενέργειες και πρωτοβουλίες:

Γραμμή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στο 2731361241

Εν μέσω της επέλασης του κορωνοϊού και κυρίως του υποχρεωτικού εγκλεισμού, ο Δήμος Σπάρτης ενεργοποιεί ψυχολογική και συμβουλευτική γραμμή υποστήριξης για όλους. Έτσι, ο κάθε Σπαρτιάτης θα μπορεί να καλεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 με 16:00, όπου ειδικοί επιστήμονες θα μπορούν να δώσουν συμβουλές για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την καραντίνα.

«Βοήθεια στο Σπίτι» στο 27313 61242 - 3

«Βοήθεια στο Σπίτι»: ηλικιωμένοι και μοναχικά άτομα, κάτοικοι του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν, κατά δήλωσή τους, να εξυπηρετηθούν, θα εξυπηρετούνται σε τρόφιμα, φάρμακα και έκδοση πιστοποιητικών από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει η κ. Ζαχαράκη «σύνθημά μας και στόχος μας είναι, «κανένας συμπολίτης μας χωρίς τροφή, χωρίς στέγη, χωρίς φάρμακα»! Γι’ αυτό και ο Δήμος μας απευθύνει έκκληση στους δημότες που γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις ατόμων, να μας ενημερώνουν στο τηλέφωνο 2731022226 με εσωτ. 123 για την εξυπηρέτησή τους.
Για την αρτιότερη στελέχωση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Δήμος μας προχωρά στην προκήρυξη για κάλυψη τεσσάρων (4) θέσεων εργασίας (δύο νοσηλευτών, μίας κοινωνικής λειτουργού και μίας οικογενειακής βοηθού) με 4/μηνη σύμβαση.
Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου ετοιμάζει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».