ΣΠΑΡΤΗ. O Δήμος Σπάρτης, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον και έχοντας σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της, έχει ήδη αναθέσει την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του δημόσιου χώρου (στην ιστοσελίδα www.svak.gr υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα ΣΒΑΚ, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης www.sparti.gov.gr. στην καρτέλα «ΚΑΤΟΙΚΟΙ» - «Σ.Β.Α.Κ.»).

Οι καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της πόλης, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση βιώσιμης κινητικότητας μέσα στην πόλη και οι απόψεις τους είναι απαραίτητο να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους μελετητές του σχεδίου.

Για τον λόγο παρακαλούμε τους κατοίκους της Σπάρτης αλλά και των περιχώρων να συμπληρώσουν, μέσω διαδικτύου, σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης www.sparti.gov.gr. στην καρτέλα «ΚΑΤΟΙΚΟΙ» - «ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» και στη συνέχεια κάνοντας «κλικ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://spartimobility.wixsite.com/svak/symmetexw, να συμπληρώνουν το «Ερωτηματολόγιο μετακινήσεων κατοίκων».

Οι γονείς μαθητών που μετακινούνται στην πόλη, μπορούν επιπροσθέτως να συμπληρώσουν το «Ερωτηματολόγιο γονέων».

Τα στοιχεία των ερωτηματολογίων συλλέγονται ανώνυμα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας, ο δε χρόνος συμπλήρωσης δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά.