Παρέμβαση Δούκα: «Στηρίζουμε το Βοήθεια στο σπίτι, επιθεωρήσαμε το Sparta Inn»28-03-2020 10:36   

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης με παρέμβασή του από το facebook, σήμερα το απόγευμα αναφέρεται τόσο στην μέριμνα του Δήμου για δημότες που έχουν ανάγκη όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο Sparta Inn, ξενοδοχείο προσφύγων.
«Έχουμε αναζητήσει με τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου, και σε πολύ στενή συνεργασία με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και την Ιερά Μητρόπολη και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, αν υπάρχουν άτομα στο Δήμο μας που να χρειάζονται σίτιση, πέρα από αυτούς που είναι ήδη καταγεγραμμένοι στα μητρώα μας και ήδη σιτίζονται!
Με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ούτε κάποιος συμπολίτης μας έχει υποδείξει κάποιους που «πεινάνε», ή που έχουν ειδική ανάγκη!
Αν κάποιος γνωρίζει κάποιους που έχουν άμεση ανάγκη, ας μας τους υποδείξει και η ανταπόκριση θα είναι άμεση!
Για την πιό αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστάσεων, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν ενταχθεί όλοι οι υπάλληλοι του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, του Κέντρου Κοινότητας και του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Στα μέτρα του δυνατού, ετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε και κάποια βασική ψυχολογική υποστήριξη σε όσους συμπολίτες μας έχουν εξαιρετική ανάγκη από τέτοια στήριξη.
Όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, ήδη μπορούμε να παραδίδουμε στο σπίτι, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, από εργαζόμενους του Δήμου και ομάδες εθελοντών.
Ουσιαστικό ρόλο στη προσπάθεια αυτή θα έχουν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι κληρικοί της Ιεράς  Μητρόπολης μας που ήδη συμπαρίστανται σε όσους έχουν ανάγκες και μπορεί να μας ενημερώνουν για όποιες έκτακτες ανάγκες προκύψουν στις περιοχές τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τηλεφωνικά κέντρα της Πρόνοιας παραμένουν ανοιχτά, στο 2731029082 και 2731022226, εσωτ. 123.
Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη πραγματικά «νοιάζεται και εργάζεται» και ζητά την συνεργασία και τη στήριξη όλων.
Προ ολίγου κάναμε σύντομη επίσκεψη στο Sparta Inn! Ο αριθμός των φιλοξενουμένων προσφύγων / μεταναστών έχει μειωθεί από τους 296 στους 272. Οι 228 είναι ενήλικες και 44 βρέη ή νήπια. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα και ήταν σχεδόν όλοι στα δωμάτιά τους!
Κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό και μένουμε σπίτι!»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ