ΕΛΛΑΔΑ. Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδίκη για την ενέργεια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, «να αποκλείσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους από την χορήγηση του βοηθήματος των 800 ευρώ λόγω κορονοϊού.
Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να εκταμιεύσει 37 δις ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους και ως 100.000€ αποζημίωση για κάθε εκμετάλλευση που έχει δεχθεί πλήγμα από τον κορονοϊό. Ο Βορίδης αρνείται να δώσει ακόμη και τα 800€ σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελλάδας θεωρώντας (όπως τον συμβούλεψαν κάποιοι) ότι στην Ελλάδα αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν υποστεί καμιά ζημιά από τον ιό! Ο Βορίδης συνειδητά τσεκούρωσε το βοήθημα (μετά από παρέμβαση τσιφλικάδικων μεγαλοστελεχών για να μην ωφεληθούν «άλλοι»;) ζητώντας να μην συμπεριληφθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στους δικαιούχους.
Καμμία έκπληξη για εμάς, όλα τα περιμένουμε. Να τα βλέπουν αυτά οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και να τα θυμούνται στις εκλογές, όταν τα κομματόσκυλα τούς ψήνουν για ψήφο στους ΝουΔούλους. Εμείς σάς τα λέγαμε».