ΕΛΛΑΔΑ. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη χυδαία ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας, την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι' αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται!».

Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση του του Σωτήρη Καψώχα, πρώην παρουσιαστή της ΕΡΤ και νυν υπεύθυνου του γραφείου Τύπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εμείς μένουμε σπίτι και η κυβέρνηση κάνει πάρτι. Μειώνει μισθούς και αποδοχές, ελαστικοποιεί την αγορά εργασίας, εξυπηρετεί τους ημέτερους (διπλασιασμός ΜΕΘ ιδιωτών, δώρα 30 εκ. ευρω για τεστ και παραχώρηση κλειστών κέντρων προσφύγων σε συγγενείς και κολλητούς ) και προβάρει το νέο αυταρχικό κράτος.» Αφού δεν κατάφερε να ιδιωτικοποιήσει την υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, τώρα ιδιωτικοποιεί προς όφελος της την ατομική ευθύνη, προσδοκώντας ότι η οποία στραβή με τον κοροναϊό θα μετατραπεί μέσω των ΜΜΕ σε ένα νέο «εσείς φταίτε».Επειδή οι καιροί δεν προσφέρονται για μετωπική αντιπαράθεση και κυρίως γιατί έχω κουραστεί να αντιπαλεύω την ηλιθιότητα, η οποία έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, ένα μόνο έχω να επισημάνω, παραφράζοντας λίγο τον Καραϊσκάκη. Ας τελειώσει πρώτα αυτός ο εφιάλτης και «όταν γυρίσω θα τους γαμήσω»

Λίγες ώρες αργότερα, «χτύπησε» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογου ο οποίος ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα tvxs. Το σκίτσο αναπαριστά έναν φανταστικό διάλογο του Καραϊσκάκη με τον τυπικό Ελληνα φουστανελά: «Γιώργο Καραϊσκάκη, κόβουν το 50% στους μισθούς!», με τον ήρωα να απαντά: «Μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ@μήσω!».