ΣΠΑΡΤΗ. Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης συνεγείρει τις γυναίκες της τοπικής κοινωνίας σε εγρήγορση, συμμετοχή και αντίσταση σε ότι θα χρησιμοποιήσει την κρίση της πανδημίας για να καταργήσει δικαιώματα και κεκτημένα στη ζωή, την συλλογικότητα και την αξιοπρέπεια.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Αγαπητές Φίλες,
Περνάμε δύσκολους καιρούς. Πρωτόγνωρους!
Στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες χώρες που οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων δεν είναι η δημόσια υγεία αλλά τα κέρδη των επιχειρηματιών, η Υγεία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφτεί, έχει συρρικνωθεί και αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.
Με αίσθημα ευθύνης μπροστά στην πανδημία παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.
Δεν μένουμε σιωπηλές στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.
Εν μέσω αυτής της κατάστασης, κυβέρνηση και εργοδοσία σχεδιάζουν πώς θα σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση ήδη έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει. Μέσα σε λίγες μέρες η εργοδοσία απολύει χιλιάδες εργαζόμενους και εφαρμόζει κατά κόρον το σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης, δηλαδή απασχόληση των εργαζομένων λιγότερες ημέρες είτε σε επίπεδο εβδομάδας είτε σε επίπεδο μήνα που συνεπάγεται μείωση των αποδοχών τους ανάλογα με τις μειωμένες ημέρες απασχόλησης. Η εντατικοποίηση της δουλειάς κύρια στους χώρους των s/m με το διευρυμένο ωράριο σπάει κόκκαλα, ενώ οι μαζικοί χώροι δουλειάς κινδυνεύουν να γίνουν σημεία διασποράς του ιού με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνηση και της εργοδοσίας.
Εμείς, η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, απευθύνεται σ’ εσένα νέα γυναίκα που αγωνίζεσαι να τα βγάλεις πέρα στην καθημερινότητα για σένα και για την οικογένεια σου. Είναι κρίσιμο να μην ξεχνάς τούτες τις ώρες: Ο αναγκαίος κατ’ οίκον περιορισμός δεν μπορεί να μας βάλει απέναντι στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, στην αλληλεγγύη. Ίσα-ίσα, χωρίς δισταγμό πρέπει να μπούμε πιο μαχητικά η κάθε μία σε αυτόν τον δρόμο. Οι πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που ζούμε, αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζουν! Είμαστε εδώ για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε! Καλούμε κάθε γυναίκα να απευθυνθεί στην Ομάδα Γυναικών Σπάρτης αξιοποιώντας όλα τα μέσα, στα τηλέφωνα των μελών της Ομάδας, στο mail της Ομάδας στην σελίδα μας στο FB. H κάθε μία από εμάς ας γίνει ο κρίκος της αλυσίδας που μας κρατά μαζί, ενωμένες, δυνατές. Καμιά μας δεν είναι μόνη της !».