Μια Θεία Λειτουργία ιστορική, αυθεντική και απελευθερωμένη απόλυτα απο φυσικούς αριθμούς...

ΣΠΑΡΤΗ. Εν μέσω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού, ο Ελληνισμός εόρτασε σήμερα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Κάτω από αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνϊού, κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκαν στον εορτάζοντας Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Πριν την τέλεση της Δοξολογίας για την Εθνική μας Επέτειο, ο Μητροπολίτης μίλησε, συγκινησιακά φορτισμένος, για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα. Έκανε έκκληση στην Παναγία μας να έχει υπό την σκέπη Της τον λαό μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ευσεβείς (ακροατές του ραδιοφώνου της Μητροπόλεως) χριστιανούς να ψάλλουν από τα σπίτια τους το κοντάκιο «τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ γνωστοποίησε ότι την ίδια ώρα όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών μας θα χτυπήσουν χαρμόσυνα!

Ακούστε εδώ τα συγκλονιστικά λόγια του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και τον κόμπο στο λαιμό όταν ψάλλει.