ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Για μία ακόμη χρονιά, στην κεντρικότερη πλατεία της Μελβούρνης, την Federation Square, οχτώ ελληνικές σημαίες κυματίζουν με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Οι σημαίες, αυτή τη χρονιά και εξαιτίας της κρίσης με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την απαγόρευση των συναθροίσεων, τοποθετήθηκαν στους λευκούς ιστούς από υπαλλήλους που εργάζονται στην Πλατεία Federation, που υπάγονται στον Δήμο Μελβούρνης.
Παράγοντες της Παροικίας ενημέρωσαν το SBS Greek ότι λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, η καθιερωμένη εκδήλωση με την παρουσία μαθητών και διαφόρων αξιωματούχων κρίθηκε ότι θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία τους.

Η καθιερωμένη έπαρση της Ελληνικής σημαίας στην πλατεία Federation Square γίνεται σε συνεργασία της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης "Ο Λευκός Πύργος" και της Επιτροπής Ελληνικών Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού Βικτωρίας και με τη στήριξη του Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη και του Γενικού Προξένου, Δημήτρη Μιχαλόπουλου.

Όπως είπε ο Ιάκωβος Γαριβάλδης, από την Ένωση Θεσσαλονικέων, "οι σημαίες θα κυματίζουν όλη την ημέρα και καθήκον των Ελλήνων και των Ελληνίδων που περνούν από το σημείο αυτό της Μελβούρνης είναι να στέκονται για λίγα λεπτά και να 'χαιρετούν' το σύμβολο του Ελληνισμού".