Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Αν και είναι περιορισμένη η κυκλοφορία εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό όσοι κυκλοφορήσαμε, με την σχετική άδεια βέβαια, διαπιστώσαμε πως η ρουτίνα δεν έχει καταβάλει τους Λάκωνες και δεν ξέχασαν να βγάλουν στα μπαλκόνια τους στην ελληνική σημαία.

Σε αυτή την κρίση που περνάμε στην Ελλάδα η οποία είναι οικονομική, μιας και δεν έχει τελειώσει ακόμα, υγειονομική λόγω του νέου ιού και εθνική εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στα σύνορα δεν πρέπει να ξεχνάμε την 25η Μαρτίου.

Το 1821 όλοι ξέρουν ότι ήταν το έτος της Παλιγγενεσίας και η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη της επανάστασης, με τους Μανιάτες βέβαια να γιορτάζουν την έναρξη της στις 17 Μάρτη.

Εκτός όμως από εθνική εορτή είναι και εκκλησιαστική καθώς γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιορτάζουμε δηλαδή την ευχάριστη είδηση που έλαβε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ πως θα φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, με τρόπο θαυματουργικό και θεϊκό, μένοντας παρθένος, χώρεσε στην ταπεινότητά της αυτόν που δεν χωράει πουθενά, τον Ιησού Χριστό!

Χρόνια πολλά και του χρόνου χωρίς κρίσεις ,σε κανένα επίπεδο!

*Μαθηματικός