ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. Τρεις αλλοδαποί εργάτες εντοπίστηκαν να κινούνται άσκοπα στις Καρυές, τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα ενώ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊου.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρεις αλλοδαποί εργάτες που συνελήφθησαν χθες στον Άγιο Όρος επειδή δεν κατείχαν βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζόμενου λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την μετάδοσης του κορωνοϊού. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση άρθρων της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς, ηλικίας 27 και 49 ετών, τους οποίους αθώωσε το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, καθώς δέχτηκε ότι ήταν η πρώτη μέρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας ενώ οι ίδιοι ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πως έπρεπε να φέρουν βεβαίωση του εργοδότη τους ,κατά τη μετακίνηση τους. Ο 27χρονος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 3 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε σε βάρος εκκρεμεί απόφαση απαγόρευσης της εισόδου στη χώρα.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 53χρονο Ρουμάνος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καλά ελληνικά και η εκδίκαση της υπόθεσης του αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, έτσι ώστε να κληθεί διερμηνέας.

Οι τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, το απόγευμα της Δευτέρας, να κινούνται στην πλατεία Καρυών Αγίου Όρους και κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις κίνησης (τύπου Α). Και οι τρεις δήλωσαν ότι εργάζονται σε κελιά μοναστηριών ως εργάτες. Στον κάθε έναν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ ενώ με εντολή εισαγγελέα συνελήφθησαν και σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.