Εθελοντές αναζητά το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης λόγω κορωνοϊού24-03-2020 19:05   

ΣΠΑΡΤΗ. Εθελοντές αναζητά ο Δήμος Σπάρτης με στόχο να προσφέρει επιπλέον βοήθεια στους πολίτες, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες και στα μοναχικά άτομα της 3ης ηλικίας αυτές τις δύσκολες ώρες που ζούμε όλοι μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Σπάρτης συγκεκριμένα αναζητά εθελοντές για την επιπλέον υποστήριξη των δομών  της πρόνοιας στον τομέα της υγείας όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και γιατρούς καθώς επίσης όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στην λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ κάνει έκκληση σε όλους του Σπαρτιάτες δημότες να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους.

Στην επιλογή των εθελοντών συνεκτιμάται η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει.

Μέλημα του Δήμου είναι η καλή υγεία όλων καθώς θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες ατομικής προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πριν συμπληρώσουν την αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 περιλαμβάνονται:

•    Άτομα άνω των 70 ετών
•    Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια
•    Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια
•    Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη
•    Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία
•    Μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανασοκατασταλτικά φάρμακα

Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2731022226 εσωτ. 123 ή 2731081866 εσωτ. 123 προκειμένου να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι  τη φόρμα του εθελοντή.

Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση: gzaharaki@yahoo.com

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ