Υλικά

1 μελιτζάνα Λεωνιδίου σε κυβάκια
3 ώριμες ντομάτες Γλυκόβρυσης
1 πατάτα Μεσσήνης σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
1 πιπεριά Σκάλας σε κυβάκια
1/2 φλ. αρακάς
1 κεφάλι μπρόκολο
1/2 κουνουπίδι
1 καρότο σε φετάκια
1 κρεμμύδι Βατίκων σε χοντρά κυβάκια
1 γλυκοπατάτα σε κυβάκια
6 σκ. σκόρδο Τριπόλεως δε φετάκια
1 φλ. Ελαιόλαδο Καλαμάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανός
λίγο αλάτι Μάνης

Παρασκευή

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το καρότο και την πατάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά.
Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά από το τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, τους κύβους, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε με μπασμάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Μπασμάτι

Υλικά

2 φλ ρύζι μπασμάτι
λίγο αλάτι Μάνης

Παρασκευή

Ξεπλένουμε το ρύζι με νερό από τη βρύση μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το νερό, από τη βρύση, 3 φλιτζάνια.
Βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, με το καπάκι πάνω στην κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για ακόμα 15 λεπτά.