ΠΑΤΡΑ. Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών για το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών με βάση την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ζητούν να μην ισχύσει, καθώς, όπως αναφέρουν, φοβούνται για την υγεία των οικογενειών τους εάν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Εστία και επιστρέψουν σπίτια τους. Προπηλάκισαν μάλιστα την πρύτανη, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, αν και η απόφαση δεν είναι δική της.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική απόφαση που έχει ληφθεί στο πλαίσιο λήψης μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, το Πανεπιστήμιο έκλεισε, άρα και οι φοιτητές που διαμένουν στην εστία θα πρέπει να την εκκενώσουν.

Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητών που ζητούν να παραμείνουν σε καραντίνα, αφού είτε δεν έχουν χρήματα να επιστρέψουν στον τόπο τους, είτε φοβούνται μήπως κολλήσουν τους δικούς τους ανθρώπους σε περίπτωση που επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Φοιτητές πλησίασαν και προπηλάκισαν την Βενετσάνα Κυριαζοπούλου την ώρα που έβγαινε από την Πρυτανεία. Οι ίδιοι ζητούσαν απαντήσεις ενώ η κατάσταση παραλίγο να βγει εκτός ελέγχου.

"Φοιτητής μου χτύπησε το χέρι. Όλα αυτά που αναφέρουν και ζητάνε οι φοιτητές δεν είναι δική μου δουλειά. Το Πανεπιστήμιο έκλεισε, θα πρέπει να φύγουν", ανέφερε στο thebest.gr η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.