Στο «πράσινο ταμείο» κοινόχρηστος χώρος της Τρίπολης23-03-2020 10:23   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο Δήμος Τρίπολης, εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, του Πράσινου Ταμείου «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013 » και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του, για την απόκτηση Κοινόχρηστου Χώρου στο Ο.Τ. 138 Β (σ.σ. Λόφος Μπιτσιάνη) του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Τρίπολης. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 767.441,85 €.
Σκοπός του Πράσινου Ταμείου, είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.
Μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013», το Πράσινο Ταμείο, στοχεύει στη διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στον αστικό ιστό που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αποκατάσταση του «Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» μέσω της βελτίωσης της αναλογίας του δομημένου προς τον αδόμητο χώρο
Η Δημοτική Αρχή με την απόκτηση του κοινόχρηστου χώρου, ο όποιος έχει ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία, θέτει ως στόχο μέσω της ανάπλασης αυτού, την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, την βελτίωση του αστικού τοπίου καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες.
Η απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας για τη δημιουργία χώρου πρασίνου (προυπ.767.441,85 ευρώ), εντάχθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 9 Απριλίου του 2019, επί δημαρχίας Δ. Παυλή.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ