ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης απευθύνει μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής εγρήγορσης στα μέλη τους αλλά και στους πολίτες.
«Τον τελευταίο καιρό δίνουμε όλες και όλοι μια μάχη πολύπλευρη και πολυεπίπεδη.
Μια μάχη προσωπική, μια μάχη κοινωνική, που έχει αλλάξει τις συνήθειες και την καθημερινότητά μας, δίχως να γνωρίζουμε πόσο χρόνο θα κρατήσει. Χρειάζεται υπομονή και αποφασιστικότητα.

Ο εχθρός είναι αόρατος και παραμονεύει σε κάθε μας κίνηση. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν πιστά τις οδηγίες των ειδικών και ας λάβουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να βγούμε όλοι μαζί νικητές από αυτή τη μάχη. Έχουμε υποχρέωση να το πράξουμε απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας.
Μέσα σε αυτή την νέα κατάσταση γίνεται ακόμα πιο αναγκαία η κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια. Οι συνέπειες των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε θα πλήξουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, τις πιο ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας.
Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να σταθούμε στο πλευρό τους και να τους στηρίξουμε ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει όλους μαζί, όρθιους και δυνατούς.

Θέλουμε λοιπόν να απευθύνουμε κάλεσμα σε επαγρύπνηση και εγρήγορση προς όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, στους συμπολίτες μας, φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις ώστε να εντοπίσουμε και να ανταποκριθούμε άμεσα στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ας κάνουμε πράξη το σύνθημα, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ!!!
Από την πρώτη στιγμή, ο Σύλλογός μας βρίσκεται στο πλευρό του Νοσοκομείου Σπάρτης, όπως έκανε πάντα, έχοντας συχνή επαφή με Διοικητικούς Παράγοντες, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα που ανακύπτουν αλλά και τον αγώνα τους.

Νιώθουμε την ανάγκη λοιπόν να πούμε ένα ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής Ιατρούς και Νοσηλευτές, στους ανθρώπους που χωρίς υπερβολή αυτήν την περίοδο κρατούν την χώρα στα χέρια τους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό και αναγκαίο για την κοινωνία είναι ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο βέβαια χρειάζεται την διαχρονική και όχι εφήμερη στήριξη όλων μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φίλους και τα μέλη, γηγενείς και ομογενείς (σύντομα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι), που ανταποκρίθηκαν αυτή την περίοδο στα καλέσματά μας για στήριξη και βοήθεια προς την μονάδα του Νοσοκομείου αλλά και γενικότερα.

Με την ευχή να είμαστε όλοι και όλες καλά.»