Αραχωβίτης: «Και το Δημόσιο θύμα της αισχροκέρδειας των ημερών;»

Προμήθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε υψηλές τιμές...21-03-2020 11:12   

ΕΛΛΑΔΑ. «Για την απαραίτητη προστασία των εργαζομένων και εν μέσω των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά, με απευθείας ανάθεση, στην προμήθεια γαντιών, μασκών και αντισηπτικού gel σε τιμές πολλαπλάσιες των φυσιολογικών. Το Υπουργείο Ανάπτυξης αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, πόσο μάλλον τους πολίτες». Αυτό αναφέρει σε παρέμβασή του ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικού Τομέα του Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης.

Όπως σημειώνει «με αυτήν την προμήθεια, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες όλου του προσωπικού όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου. Η προμήθεια αντισηπτικού gel μετά βίας φτάνει για τις εισόδους των κτιρίων και για τους επισκέπτες. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζομένους».

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει ότι αν πραγματικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε κατανοήσει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού θα προχωρούσε σε δραστικά προληπτικά μέτρα.

« - τον καθορισμό αναγκαίου προσωπικού ανά οργανική μονάδα που πρέπει να παρίσταται για την παροχή εκ περιτροπής εργασίας,
- την απρόσκοπτη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού,
- την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας,
- τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου σε περίπτωση πλήρους αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών,
-  την τακτική απολύμανση των χώρων από εξειδικευμένο συνεργείο,
- μέτρα και δράσεις για την αποφυγή της προσέλευσης των συναλλασσομένων.»

Ο Στ. Αραχωβίτης καταλήγει: «Τούτη την ώρα προέχει η ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας, η προστασία της υγείας όλων των πολιτών, εργαζομένων, παραγωγών και καταναλωτών και η στήριξη της βιωσιμότητάς τους».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ