Ο Δήμος Πατρέων στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων πολιτών

Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικού κέντρου 2614409974



21-03-2020 12:40   

ΠΑΤΡΑ. Το Προσωπικό  του Κοινωνικού Οργανισμού σε συνεργασία με υπηρεσίες  του Δήμου Πατρέων  αναλαμβάνει την καταγραφή και εν συνεχεία την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου οι οποίοι  δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Παράλληλα ο Δήμος ζητά από την κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα για την θωράκιση και τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ( Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και λοιπού εξειδικευμένου προσωπικού για τα Νοσοκομεία, ΚΥ, ΤΟΜΥ, ΕΚΑΒ, ενίσχυση υποδομών, προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας όλων των εργαζομένων, λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ, επίταξη δομών Ιδιωτικού Τομέα Υγείας).

Να πάρει μέτρα για τη ζωή και τη διαβίωση των λαϊκών οικογενειών (επιδόματα, διευκολύνσεις, μέσα προστασίας, δωρεάν ασφάλιση, φάρμακα και  υγειονομική περίθαλψη για όλους).
Συγχρόνως συνεχίζονται οι υπηρεσίες βοήθειας στο σπίτι από τη Δομή ΒσΣ ( Βοήθεια στο σπίτι) και με ενίσχυση του προσωπικού  του, όπου χρειαστεί.

Συστήνεται υπηρεσία ενίσχυσης των πληθυσμιακών ομάδων, που  αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, υπό το συντονισμό του Προϊσταμένου Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, κ. Γιώργο  Κολοκυθά.    

Η εν λόγω υπηρεσία θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 23/3/2020.

Σκοπό  θα έχει την καταγραφή των συμπολιτών μας εκείνων που δεν διαθέτουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον που αδυνατούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

Όσοι λοιπόν ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μπορούν να αποστέλλουν αιτήματα και ερωτήσεις  στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Α΄  ΚΑΠΗ. Τηλ.επικ.: 2610311060. Ώρες: 8.00 – 14.00
Β΄   ΚΑΠΗ. Τηλ.επικ.:2610453907. Ώρες: 8.00 – 14.00
Γ΄  ΚΑΠΗ. Τηλ.επικ.:2610339638.  Ώρες: 8.00 – 14.00
ΚΔΑΠ  ΜΕΑ   «ΚΟΜΑΙΘΩ». Τηλ.επικ.: 2610329490. Ώρες: 14.00 – 20.00

Παρακαλούνται οι πολίτες, να ΜΗΝ απευθύνονται στην υπηρεσία εφόσον ΔΕΝ ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ανωτέρω.

Ο ΚΟΔΗΠ καθώς λαμβάνει μηνύματα από τον ευρύτερο πληθυσμό για ψυχολογικούς παράγοντες που δημιουργεί η παρατεταμένη έως συνεχής παραμονή στο σπίτι έχει ενεργοποιήσει:
τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικού κέντρου 2614409974
όπου ο δημότης  θα μπορεί να καλεί τον ειδικευμένο  ψυχολόγο για θέματα διαχείρισης άγχους, μοναξιάς, η συνύπαρξη με άλλα μέλη, σχέσεις γονέων-παιδιών, σχέσεις μεταξύ ζευγαριών, κίνδυνοι κατάθλιψης κλπ.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ