ΜΑΝΗ. H σύγχρονη Οδύσσεια από δύο απολαυστικούς Βρετανούς ξεκινά με ένα τραγούδι... από το «Grease». Η τέταρτη και τελευταία γαστρονομική εξόρμηση των Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον στον κόσμο τους φέρνει στην Ελλάδα και το «Trip to Greece» σε σκηνοθεσία του Μάικλ Γουίντερμπότομ αυτές τις μέρες κάνει την πρεμιέρα του ως τηλεοπτική σειρά στο δίκτυο BBC της Μ. Βρετανίας. Λίγες εβδομάδες μετά, τον Απρίλιο θα έκανε και την πρεμιέρα του και ως ταινία στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, το οποίο όμως αναβλήθηκε λόγο κοροναϊού.

Το πρώτο επεισόδιο του «The Trip to Greece» έχει τον τίτλο «Troy and Lesbos» (ξεκινάει από την Τουρκία για να φτάσει μέχρι τον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια), το δεύτερο έχει τίτλο «Stagira, Halkidiki and the Pelion», το τρίτο «Delphi and Athens» (με στάση για φαγητό στην Αθήνα στο Βαρούλκο και τη Μεγάλη Βρετανία), το τέταρτο επεισόδιο επισκέπτεται την Επίδαυρο (με αφετηρία το Ναύπλιο), το πέμπτο την Υδρα και τη Μάνη (φυσικά με στάση στο Λιμένι), ενώ το έκτο και τελευταίο έχει τίτλο «Pylos, Kefalonia and Ithaca» (την τιμητική του έχει το ξενοδοχείο Περαντζάδα στο νησί του Οδυσσέα).

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό κλιπ από το «Trip to Greece» στο οποίο ο Μπράιντον τραγουδά το «Greace».

Παραγωγοί της σειράς είναι η Μελίσσα Πάρμεντερ και ο Τζος Χάιμς και εταιρείες παραγωγής οι Revolution films, Baby Cow και SmallMan Productions. Tις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει ο Τρίσταν Γουέιλι της εταιρείας Goalpost, ενώ τη διανομή στην Ελλάδα η Filmtrade. Location Manager της σειράς στην Ελλάδα ήταν η Ελένη Φαναριώτου (από την εταιρεία Fixer in Greece). Το συνεργείο αποτελούνταν από 5 Ελληνες και 15 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο.