Νέα παραδοχή – προειδοποίηση: Παθητική η ΔΕΥΑ Σπάρτης. Λείπουν 210.000€ για τις υποχρεώσεις του Μαρτίου!20-03-2020 11:44   

ΣΠΑΡΤΗ. Σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Σπάρτης απευθύνονται πρόεδρος και διευθυντής ΔΕΥΑ Σπάρτης κ.κ. Πατσιλίβας και Τρακάκης με νέα παρέμβασή τους .
Σημειώνουν ότι τον Νοέμβριο του 2019, σε συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ του Δήμου μας έκαναν γνωστή σε όλους την αρνητική οικονομική εικόνα της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.
Η οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Οι υποχρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. έως το τέλος Μαρτίου 2020 είναι της τάξης των 251.969,59 € και στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. την 14.03.2020 υπήρχαν μόνο 41.175,68 €.
Όπως αναφέρουν «η πανδημία του κορωνοϊού  Covid-19 καθιστά την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής που σχεδιάσαμε, σύμφωνα με τις συνταχθείσες οικονομικές μελέτες, ανέφικτη.
Μέχρι σήμερα, έχουμε λάβει μέτρα συμπίεσης των δαπανών και αύξησης των μηνιαίων εσόδων.
Καταφέραμε να μειώσουμε το ύψος των απαιτήσεων και το μέγεθος των υποχρεώσεών μας, ανακόπτοντας την ανοδική τους πορεία.
Μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Πέτρο Δούκα και τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς της δημοτικής αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην Ψήφιση της νέας τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ζητάμε ένα μέρος των παλαιών οφειλών του Δήμου Σπάρτης προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ., «παρκαρισμένα» πάνω από δεκαετία.

Αναδιοργανώσαμε την υπηρεσία μέτρησης και ελέγχου των υδρομέτρων και περιορίσαμε το χρόνο βεβαίωσης - είσπραξης των λογαριασμών των πελατών μας.
Προχωρούμε προς τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας για παραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο ύδρευσης της Σπάρτης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., η διεύθυνση και το υπαλληλικό προσωπικό της ομόθυμα και συνεργατικά δηλώνουμε πως η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα συνεχίσει να παρέχει στους συμπολίτες μας ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες όπως το πράττει μέχρι σήμερα».

Τέλος υπενθυμίζουν ότι η εξόφληση των λογαριασμών μπορεί να γίνει μέσω e-banking (ο τρόπος πληρωμής περιγράφεται στο έντυπο του λογαριασμού).
Πληροφορίες για λογαριασμούς, διακανονισμούς ή οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση μπορούν οι καταναλωτές να επικοινωνούν στα τηλέφωνα Ζ7310 -Ζ9083. Ζητούν δε την κατανόηση όλων.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ