ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Η 30χρονη Πωλίνα Γιαννακούρα, από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας ανήκει στη γενιά που τίποτα δεν την είχε προετοιμάσει για τη συνεχιζόμενη κρίση στην χώρα μας και που θέλησε να δοκιμάσει την τύχη της στο εξωτερικό. Μοιράζοντας την μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία στη δημοσιογραφία και στις τουριστικές επιχειρήσεις, τους τελευταίους έξι μήνες ζει στη Βρετανία και συγκεριμένα στο Μπράιτον. Εκεί εργαζόταν στα γνωστά ξενοδοχεία Hilton και Grand και είχε σκοπό να συνεχίσει να ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη, καθώς όπως λέει οι συνθήκες εκεί για ένα νέο είναι πολύ καλύτερες. Και όμως, όλα ανατράπηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού και μπήκαν σε παύση για άγνωστο χρονικό διάστημα.

«Στην Αγγλία αργήσαμε πολύ να καταλάβουμε ποσό σοβαρό είναι όλο αυτό που συμβαίνει. Η μόνη ενημέρωση που είχαμε, ήταν από τις οικογένειές μας στην Ελλάδα. Αν και όλος ο υπόλοιπος κόσμος είχε πάρει προληπτικά μέτρα, εκεί μέχρι και προχθές που έφυγα, κυκλοφορούσαμε χωρίς κανέναν περιορισμό. Την τελευταία εβδομάδα που επιδεινώθηκε η κατάσταση και μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αγγλίας οι οποίες δεν προέβλεπαν την ασφάλειά μας, οι πιο πολλοί αποφασίσαμε από μόνοι μας να προστατεύουμε. Άλλοι σταματήσαμε την δουλειά, ελαττώσαμε τις εξόδους μας και το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν μόνο αυτό. Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που ήταν κλεισμένοι σε bar κι εστιατόρια αδιαφορώντας για τον ιό. Την τελευταία εβδομάδα όμως κυκλοφορούσαν ελάχιστοι στο δρόμο. Μέχρι και τα σούπερ μάρκετ, είχαν αδειάσει και δεν είχαν ούτε ψωμί.

Οι Έλληνες βέβαια που μένουν στην Αγγλία έχουν τρομοκρατηθεί από νωρίς, αφού ενημερώνονται από τις οικογένειες τους για τις εξελίξεις, αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, με τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, να λειτουργούν κανονικά. Κάπως έτσι αποφάσισα κι εγώ πριν από λίγες ημέρες να κλείσω το εισιτήριο της επιστροφής, ώστε να βρεθώ κοντά στην οικογένειά μου και να νιώσω ασφαλής. Δίχως να γνωρίζω αυτό που θ’ ακολουθούσε.»

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη