ΛΑΚΩΝΙΑ. Από το ΚΚΕ Λακωνίας σημειώνεται παρέμβαση σχετικά με τις πολιτικές που υποβάθμισαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Λακωνία και μπροστά στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, μπορεί τα μέτρα αυτοπεριορισμού να είναι αναγκαία σε αυτή τη φάση, ωστόσο στο χέρι μας είναι να μη μας οδηγήσουν να γίνουμε απαθείς θεατές στην ίδια μας τη ζωή.
Κανείς να μην αθωώσει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού σαν εμπόρευμα και εκτιμά την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους και του κέρδους.
Η ατομική ευθύνη είναι «φύλλο συκής», όταν τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο αποδεκατισμένα και στη Λακωνία. Στο νοσοκομείο Σπάρτης το προσωπικό δεν καλύπτει ούτε το 40% των οργανικών θέσεων, δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν υπάρχει θάλαμος αρνητικής συμπίεσης, δεν υπάρχει πνευμονολογική κλινική, δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, υπάρχει έλλειψη σε ασθενοφόρα και οδηγούς.
Αυτά δεν είναι ατομική μας ευθύνη, έχουμε πληρώσει το μάρμαρο τόσα χρόνια και μας αξίζει ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας υγείας. Αποτελεί τεράστια ευθύνη του κράτους, που πρέπει εδώ και τώρα να τα καλύψει, που έπρεπε να τα έχει καλύψει από πριν.
Καλούμε το λαό της Λακωνίας μέσα από τα καλυμμένα στόματα να βγάλει φωνή, να την δυναμώσουμε για μέτρα προστασίας της υγείας μας».