ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Νοσοκομείο Σπάρτης έχει διαμορφώσει ειδική πτέρυγα θαλάμων όπου νοσηλεύονται υπό εξέταση περιστατικά για κορωνοϊό. Οι εισερχόμενοι ασθενείς απομονώνονται στο θάλαμό τους έως ότου ελεγχθούν τα δείγματά τους από το Πανεπιστημιακό Εργαστήριο του Ρίου, όπου αποστέλλονται, και εφόσον χρήζουν περίθαλψής, αλλιώς απομονώνονται στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του notospress.gr μέχρι αυτή τη στιγμή (Τρίτη 17/3/20 20:30 δεν έχει υπάρξει θετικό δείγμα εντός των ορίων της Λακωνίας.
Συνολικά έχουν εισαχθεί 8 άτομα. Τα δύο ελέγχθηκαν και ως αρνητικά είναι εκτός Νοσοκομείου. Για τα έξι έχουν σταλεί δείγματά τους στο Εργαστήριο και αναμένονται. Από τους έξι δότες, στην πτέρυγα νοσηλεύονται μόνον οι δύο. Οι άλλοι 4 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου έρθουν οι απαντήσεις.
Εκτιμήσεις θέλουν το επόμενο διάστημα να αυξάνονται τα υπό εξέταση περιστατικά τα οποία ενδέχεται να είναι από απλά περιστατικά που δεν απασχολούν τις αρχές έως και κρούσμα κορωνοϊού. Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.

Επειδή δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα στο notospress.gr προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για τα δεδομένα, κάνουμε γνωστό ότι όσα αναγράφονται αποτελούν ενημέρωση από υπεύθυνα χείλη. Άλλωστε η ύπαρξη θετικού δείγματος όχι μόνον δεν θα μείνει κρυφή αλλά άμεσα, σε χρόνο μικρότερο των 15 λεπτών θα δημοσιοποιηθεί (ανώνυμα), για ευνόητους λόγους, σε όλα τα ΜΜΕ.
Πληροφορίες που έχουν να κάνουν με εικασίες, φήμες ή εντοπισμό ατόμων που κυκλοφορούν ενώ στο συγγενικό τους περιβάλλον, σε άλλες πόλεις, έχουν άτομα με θετικό δείγμα, δεν αφορούν τα δεδομένα του Νοσοκομείου Σπάρτης. Τέτοια περιστατικά, αν κι εφόσον υπάρχουν, οι πολίτες που ισχυρίζονται ότι τα γνωρίζουν, αφού τα διασταυρώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, θα πρέπει να τα αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές και στον ΕΟΔΥ, χωρίς να δημιουργούν πανικό και σύγχυση.

Φωτογραφία αρχείου