ΛΑΚΩΝΙΑ. Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του Σύριζα στη Λακωνία κ. Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά με τα κενά στη διοίκηση των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων Σπάρτης και Μολάων.

Θέτει θέμα ορισμού Διοικητή και Διοικητικού Συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας και σημειώνει ότι σε «μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Παγκόσμια Υγεία, άρα και την υγεία στο νομό Λακωνίας, με την έξαρση του COVID-19, αρχίζουν και πληθαίνουν τα διοικητικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας που παραμένει ουσιαστικά χωρίς διοίκηση, μετά την παραίτηση του τέως διοικητή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ο κ Αραχωβίτης αναφέρει ότι «για τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων έχει οριστεί αναπληρωτής διοικητής, χωρίς όμως να έχει οριστεί και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ η Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης καλύπτεται διοικητικά από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος και αυτός δεν έχει οριστεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου».

Όπως αναφέρει ο ερωτών βουλευτής:

«Επειδή οι στιγμές είναι πρωτόγνωρες και κρίσιμες για το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας και θα δοκιμαστούν οι αντοχές του.

Επειδή, λόγω των μνημονίων, και παρά τις τεράστιες προσπάθειες στήριξης που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια, οι ελλείψεις είναι πολλές,

Επειδή η λήψη άμεσων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να περιμένει, όπως διαγωνισμοί προμήθειας υλικών και πολλά άλλα θέματα που χρήζουν αποφάσεων του συλλογικού οργάνου,

Επειδή το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δίνουν το μέγιστο των ικανοτήτων τους,

Επειδή οι πολίτες του νομού Λακωνίας πρέπει να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς,

Επειδή τα κενά της διοίκησης τα έχει θέσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας με δύο επιστολές του,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Ποιος είναι ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης για τον διορισμό του Διοικητή και του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας;
• Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών Διοικητή και Διοικητικού Συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας;»