ΛΑΚΩΝΙΑ. Μήνυμα για την κήρυξη της Eπανάστασης στη Μάνη στις 17 Μαρτίου 1821, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο Facebook.
Στην ανάρτησή του, την οποία συνοδεύουν οι φωτογραφίες της σημαίας της Μάνης, αλλά και του Καπετάν Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη, αναφέρει τα εξής:

«Στις 17 Μαρτίου 1821 οι Μανιάτες οπλαρχηγοί με αρχήγο τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη κηρύσσουν τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενώνονται και σε λίγες μέρες απελευθερώνουν την Καλαμάτα. Αποδεικνύουν, έτσι, ότι οι Έλληνες ενωμένοι για το καλό της πατρίδας μπορούν να κατορθώσουν τα πάντα.

Σήμερα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση. Από την μία, η κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και η απειλητική στάση του Τούρκου Προέδρου που εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να εκβιάσει την Ευρώπη. Από την άλλη, καλούμαστε όλοι μαζί, να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, ώστε να προστατευθούμε, αλλά και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, από την πανδημία.

Φέτος, δεν κατόρθωσα να βρεθώ στην Αρεόπολη. Φέτος, #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ και κάνουμε όλοι αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Τιμάμε τη μνήμη των Μανιατών ηρώων της Επανάστασης. Ας διδαχθούμε από το παράδειγμά τους, που έβαλαν το κοινό καλό πάνω από οτιδήποτε άλλο.»