ΣΠΑΡΤΗ. Με το μήνυμα του Σταύρου Αργειτάκου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σπάρτης, άνοιξαν συζητήσεις σχετικά με την στάση της αντιπολίτευσης σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στον Δήμο.
Προφανώς επειδή δεν υπήρξε ηχηρή καταγγελία της στάσης της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης στο θέμα της Λαμπαδηδρομίας και του συνωστισμού πολιτών ενώ υπήρχε απαγόρευση, δημότες της Σπάρτης, με σχόλια και παρατηρήσεις, ερμηνεύουν την ήπια στάση ως συμφωνία ή αποδοχή από την Παράταξη Αργειτάκου.

Πολιτικά δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε την τακτική της Παράταξης, ωστόσο συντακτικά και νοηματικά, υπογραμμίζοντας την δήλωση του κ. Αργειτάκου βλέπουμε τουλάχιστον …. Αναφορές στο θέμα και σαφή προδιαγραφή για μελλοντική αναφορά.

Είπε λοιπόν ο κ Αργειτάκος:

[…] Εισερχόμαστε σε μία περίοδο που καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ψυχραιμία και προπάντων πειθαρχία προς τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας, λαμβάνοντας όλα τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας.

[…] Μέχρι και σήμερα δεν καταγράφηκε στο Δήμο μας κανένα περιστατικό της επιδημίας που ταλαιπωρεί τη χώρα μας και όλη την υφήλιο.

[…] Είναι καθήκον μας να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες και τα συνιστώμενα μέτρα.

[…] Μακριά από συναθροίσεις πολλών ατόμων, με περιορισμό των μετακινήσεών μας χωρίς λόγο κυρίως σε μεγαλύτερα κέντρα, για να αισθανθούμε σύντομα την ικανοποίηση ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή προσθέσαμε τη δική μας προσπάθεια για τον περιορισμό της επιδημίας.

[…] Όσον αφορά τη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας από την Ε.Ο.Ε. για την προάσπιση της δημόσιας υγείας με αφορμή την προσέλευση κόσμου στην Τελετή διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Σπάρτη - σεβόμενοι την ιερή αυτή στιγμή και τις ιδιαίτερες συνθήκες -, η δική μας θέση για τις ευθύνες που φέρει η Δημοτική Αρχή προς πάσα κατεύθυνση, έχει προς το παρόν το χαρακτήρα συγκεκριμένων προτάσεων και χωρίς να αμφισβητούμε τις "καλές προθέσεις".

[…] Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκηθεί έντονη κριτική σε αυτούς τους χειρισμούς, όταν όμως ο Δήμος μας και η Χώρα θα βρίσκεται μακριά από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Από τις αναφορές του κ. Αργειτάκου προκύπτει ότι έχουν εντοπιστεί παραλείψεις, υπερβολές, παραβάσεις, υπερβάσεις, αστοχίες, σφάλματα και εν γένι δεδομένα γύρω από το θέμα που έφερε την Σπάρτη στο προσκήνιο με αρνητικό πρόσημο.

Προφανώς εν ψυχρώ και όχι εν θερμώ, σε καιρό δεοντολογικά, πολιτικά και κοινωνικά επιτρεπτό θα γίνει έλεγχος.