Ο Σταύρος Αργειτάκος παρεμβαίνει ψύχραιμα, κριτικά και προληπτικά!

Είναι καθήκον μας να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες και τα συνιστώμενα μέτρα...16-03-2020 09:53   

ΣΠΑΡΤΗ. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος με αφορμή τόσο την πανδημία όσο και την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στη Σπάρτη παρεμβαίνει και με ψυχραιμία διαβαθμίζει τον κίνδυνο.

«Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Ζούμε όλοι μας μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η χώρα, ο πλανήτης ολόκληρος, οι οικογένειές μας, ο τρόπος ζωής μας δοκιμάζεται. Αυτό σημαίνει ότι εισερχόμαστε σε μία περίοδο που καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ψυχραιμία και προπάντων πειθαρχία προς τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας, λαμβάνοντας όλα τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας.  

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν καταγράφηκε στο Δήμο μας κανένα περιστατικό της επιδημίας που ταλαιπωρεί τη χώρα μας και όλη την υφήλιο.  
Για να διατηρηθεί όμως αυτό, πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή ατομική ευθύνη. Για να προστατευθούν όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες.

Είναι καθήκον μας να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες και τα συνιστώμενα μέτρα. Θα πρέπει κυρίως να παραμείνουμε μακριά από συναθροίσεις πολλών ατόμων, με περιορισμό των μετακινήσεών μας χωρίς λόγο κυρίως σε μεγαλύτερα κέντρα, για να αισθανθούμε σύντομα την ικανοποίηση ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή προσθέσαμε τη δική μας προσπάθεια για τον περιορισμό της επιδημίας. Η προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας είναι υπόθεση όλων μας.

Όσον αφορά τη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας από την Ε.Ο.Ε. για την προάσπιση της δημόσιας υγείας με αφορμή την προσέλευση κόσμου στην Τελετή διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Σπάρτη - σεβόμενοι την ιερή αυτή στιγμή και τις ιδιαίτερες συνθήκες -, η δική μας θέση για τις ευθύνες που φέρει η Δημοτική Αρχή προς πάσα κατεύθυνση, έχει  προς το παρόν το χαρακτήρα συγκεκριμένων προτάσεων και χωρίς να αμφισβητούμε τις «καλές προθέσεις».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκηθεί έντονη κριτική σε αυτούς τους χειρισμούς, όταν όμως ο Δήμος μας και η Χώρα θα βρίσκεται μακριά από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Πιστεύω ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί  και την τωρινή δυσκολία και θα επανέλθουμε σύντομα στην κανονική μας ζωή.
Ευχόμαστε Υγεία σε όλους !
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ