ΣΠΑΡΤΗ. Ευτυχώς που η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν έτρεξε με τη φλόγα μέσα στη Σπάρτη. Αλλιώς θα έπρεπε και αυτή να απολογηθεί στον Πρωθυπουργό και σύζυγό της… Όπως φαίνεται ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλος και ο Δήμαρχος Σπάρτης αν δεν το έχουν κάνει ήδη θα απολογηθούν στον Πρωθυπουργό για το «φιάσκο» της Σπάρτης σε ότι αφορά στα μέτρα προστασίας των πολιτών από τη διάδοση του κορωνοϊού.
Η τελετή ανακήρυξης του Τζέραρντ Μπάτλερ σε επίτιμο δημότη έγινε εν μέσω λαού και η Ολυμπιακή Φλόγα «άναψε» για τα καλά το πολιτικό θερμόμετρο. Ενώ η τελετή εξελίσσεται πέφτει τηλεφώνημα από το γραφείο του Πρωθυπουργού και εντολή αυτομάτως να διακοπεί η λαμπαδηδρομία και κάθε δράση και εκδήλωση… Κατά πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος όταν ενημερώθηκε ότι στην Σπάρτη καταλύθηκε κάθε μέτρο ασφάλειας και προστασίας των πολιτών από την διάδοση του κορωνοϊού. Πόσο μάλλον όταν την ίδια ώρα έγινε η ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας υπό «δρακόντεια» μέτρα προστασίας υγείας. Να φανταστεί κανείς ότι δίπλα στο Ευαγγέλιο της ορκωμοσίας υπήρχε στο σπρέϊ αντισηπτικού ενώ η Πρόεδρος ευχαρίστησε τους σε απόσταση επικεφαλής των Κομμάτων δια νεύματος.
Ήρθε λοιπόν την ίδια ώρα η Σπάρτη - σαν άλλη Πάτρα - σε live μετάδοση, να ανατρέψει όσα η Κυβέρνηση συνιστούσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τηλεοπτικό δραματικό μήνυμα προσπαθούσε να πείσει το λαό.
Εκατοντάδες κόσμου συνωστιζόταν στην τελετή της Σπάρτης χωρίς κανένα μέτρο…
Αυτό βέβαια που έχει σημασία αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε είναι αν και πόσοι εκτέθηκαν σε κίνδυνο στην τελετή της Σπάρτης. Επίσης δεν θα μάθουμε - αν και αυτό δεν έχει τόση σημασία - ποιοι και πότε θα απολογηθούν στον Μητσοτάκη μιας και στην τελετή μετείχαν μικροί και μεγάλοι αξιωματούχοι του κόμματος, της διοίκησης, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής και αρκετοί ιατροί…