Για 4 άτομα / Προετοιμασία 1 ώρα / Ψήσιμο 20’

Υλικά

½ κιλό γαρίδες
3 πατάτες Βουρβούρων
1 σκελίδα σκόρδο Τρίπολης ψιλοκομμένη
3 αυγά Γκούμα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλικομμένο
1 κουταλιά κορν φλάουερ
1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο Kαλαμάτας
Αλάτι Μάνης
Πιπέρι

Παρασκευή

Πλένετε τις γαρίδες. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε τις γαρίδες και τις σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε, τις κόβετε μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε μια λεκάνη.

Βράζετε τις πατάτες, τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι και τις προσθέτετε στη λεκάνη με τις γαρίδες. Ρίχνετε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κόρν φλάουερ, το ένα αυγό, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε.

Παίρνετε λίγο – λίγο μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκια. Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Αλευρώνετε ένα ένα τα μπαλάκια, τα βουτάτε στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά.

Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπηπή κουτάλα ώστε να στραγγίξουν και τις σερβίρετε σε πιατέλα.

H ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με καραβίδες