ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ΜέΡΑ 25 Λακωνία κάνει γνωστά τα εξής:
[Τέτοια Eurogroup θα αποφασίσουν επιπλέον και αν, και με ποιον τρόπο, θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία μετά τις σοβαρές επιπτώσεις του κορονοϊού]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κατηγορηθεί για το 2015 όσο λίγοι άνθρωποι στην πολιτική ιστορία. Εντυπωσιακά, έχει μπει στο στόχαστρο τόσο της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε, όσο και της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης.

Οι κατηγορίες αυτές πήγαζαν από τις απόψεις των λοιπών Ευρωπαίων συμμετεχόντων στα Eurogroup των οικονομικών διαπραγματεύσεων του 2015. Οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι, ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγαινε απροετοίμαστος, χωρίς καμία πρόταση και ότι κούραζε με θεωρητικές διαλέξεις τους συναδέλφους του.

Στα Eurogroup δεν κρατώνται πρακτικά.
Και σαν "θεσμός" το Eurogroup δεν υπάρχει πουθενά γραπτά, είναι θεσμός- "φάντασμα" (καθόλου καλές πληροφορίες για την ευρωπαϊκή “δημοκρατία”...).

Γιατί λοιπόν τόση αντίδραση για να μην ακούσουμε τις ηχογραφημένες συνομιλίες αυτών των Eurogroup;

Γιατί ο κάθε πολίτης του λαού μας να μην έχει πρόσβαση στις συνομιλίες που καθόρισαν με κρίσιμο τρόπο την εξέλιξη της ζωής του, εφόσον λέμε ότι έχουμε δημοκρατία;

Υπενθυμίζουμε ότι, στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Ενήλικοι στην Αίθουσα” που έχει εκδοθεί το 2017, τίθεται εξ αρχής η ξεκάθαρη αναφορά ότι βασίζεται στην απομαγνητοφώνηση αυτών των Eurogroup.

Ακόμη και ο σκηνοθέτης, ο ίδιος ο κ. Γαβράς είχε δηλώσει ότι άκουσε όλο το ηχογραφημένο υλικό πριν δημιουργήσει την ομώνυμη ταινία.

Παρά όμως την σφοδρή κριτική για το βιβλίο και για την ταινία, ότι δεν παρουσιάζει την αλήθεια σύμφωνα με ορισμένους από τους εμπλεκόμενους, ΚΑΝΕΙΣ τους ως σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει κάνει μήνυση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Επειδή μάλιστα το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά στην Αγγλία, σε περίπτωση μήνυσης σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο, θα όφειλε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του (μέσω των ηχογραφήσεων).

Γιατί λοιπόν κανείς από τους πολεμίους του δεν το ζήτησε άραγε αυτό; Μήπως γιατί... θα διαψεύδονταν πανηγυρικά;

Μόνο κάτι τέτοιο, δια της ατόπου απαγωγής (λογικής), θα μπορούσε να αιτιολογήσει την σοκαριστική επιλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων να εμποδίσει την κοινοποίηση των πολύ σοβαρών αυτών στοιχείων στους πολιτικούς αρχηγούς των δημοκρατικά εκλεγμένων πολιτικών ομάδων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και κατ' επέκτασιν, στους Έλληνες πολίτες.

Για αυτό ακριβώς και ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜέΡΑ25, δεσμεύτηκαν να τιμήσουν την ελληνική δημοκρατία -αφού θεσμικά ο Πρόεδρος της Βουλής δεν το επέλεξε αυτό- δίνοντας πρόσβαση από σήμερα, 14 Μαρτίου, σε όλους μας στις συνομιλίες αυτές, οι οποίες καθόρισαν αυτό που συνεχίζουμε να ζούμε σήμερα. ( https://euroleaks.mera25.gr/ )

Η ουσία όμως είναι να δει κανείς ποιος φοβάται την αλήθεια και δεν θέλει να την μάθει ο ελληνικός λαός.
Κι αυτός σίγουρα δεν είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=790295588128933&id=333635613794935