ΑΡΚΑΔΙΑ. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη του Επιχειρήσεις της Αρκαδίας ότι μετά τη ενημέρωση για το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης και στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊου, στις 13 Μαρτίου 2020 στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε το κλείσιμο, μέχρι νεότερης ενημέρωσης, όλων των καφέ, μπαρ, καφετεριών, και καταστημάτων μαζικής εστίασης, αρχής γενομένης σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου.
Εξαιρούνται οι μονάδες εστίασης και οι καφετέριες εφόσον έχουν ΚΑΔ delivery που μπορούν να λειτουργούν το τμήμα delivery και όχι το τμήμα των καθήμενων πελατών μόνο κατά το μέρος που πραγματοποιούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο (take away) με γενικό κανόνα καμία ουρά σε αυτές τις περιπτώσεις άνω των 5 ατόμων. Όσοι δεν έχουν ΚΑΔ για delivery μπορούν να κάνουν αναγγελία μέσω notifybusiness (www.notifybusiness.gov.gr).
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι ΔΕΝ θα λειτουργούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα.
• Μπορούν ωστόσο να λειτουργούν ως delivery. Και αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέχρι σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν, αφού προχωρήσουν στην απαιτούμενη αλλαγή του ΚΑΔ.
• Σε τέτοιες επιχειρήσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5 όρθιοι πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα (take away).
• Τα καταστήματα εστίασης που θα κλείσουν, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κράτος (ΦΠΑ, εισφορές, φορολογία) για τον Ιούνιο. Αυτό δεν θα ισχύσει για όσα καταστήματα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.