Γράφει η Μ.Α.Τ.

Μια χαρά περνούσαμε… λέγαμε. Μεταξύ μας, μια χαρά και δυο και δέκα δυο τρομάρες περνούσαμε. Στην πραγματικότητα, συλλέκτες, φανατικοί συλλέκτες φόβων είχαμε γίνει εδώ και κάποια χρόνια. Κομμάτι- κομμάτι τους συγκεντρώναμε, ημέρα την ημέρα, από εποχή σε εποχή, από χρόνο σε χρόνο, και με περισσή φροντίδα τους καρφιτσώναμε στο λεύκωμα των χρόνων μας.
Τους ταξινομούσαμε, τους βαφτίζαμε, τους σχολιάζαμε, να τους γνωρίσουμε και έτσι να τους αποδυναμώσουμε πασχίζαμε και ελπίζαμε.

Φόβος Νο 1, φόβος Νο 2,3,4, φόβος για τις ζωές μας, για την υγεία μας, για τις οικονομικές μας ανάγκες, για την εργασία μας, τρόμος για την ανεργία, φόβος για τους καύσωνες για τις καταιγίδες, ως και τις ψιχάλες, φόβος για τις φωτιές για τις πλημμύρες, φόβος για την κλιματική αλλαγή που έρχεται’’ κατακέφαλα΄΄ στις επόμενες γενιές, ο μέγας φόβος που μας έχει κυριολεκτικά και μεταφορικά τα τελευταία χρόνια αλυσοδέσει για την ασφάλειά μας, φόβοι, φόβοι, φόβοι επί φόβων, από που και πως στο καλό ξεφύτρωσαν τόσοι φόβοι;

Σαν θα περάσουν τα χρόνια, λέγαμε σε αισιόδοξες στιγμές χαριτολογώντας, σαν θα μεγαλώσουμε ή και θα παραμεγαλώσουμε, θα έχουμε να λέμε σε παιδιά και εγγόνια, για την εποχή των φόβων, για την εποχή των λουκέτων και των αλυσίδων….είχαμε λίγο συνθηκολογήσει!!

Ώσπου ξαφνικά μέσ’ το καταχείμωνο έσκασε μύτη ένας ‘’εστεμμένος’’ από την Κίνα, και έκανε τον κόσμο ολόκληρο άνω κάτω. Στους αιώνες οι εστεμμένοι αναστάτωναν τις χώρες τους με τα καπρίτσια τους, τούτος εδώ όμως ένας πλάνητας εστεμμένος είναι, όπου φυσάει ο άνεμος πάει και καταβροχθίζει σαν άνεμος τις αποστάσεις.

Κορωνο-ιός ή Κορωνα-ιός ή Κορονο-ιός, το σωστό θα ήταν, λέει, Κορωνιός, μόνο που η λέξη παραπέμπει λάθος στο παλληκάρια από την Κορώνη και δυστυχώς όχι στον μπάρμπα από την Κορώνη.

Κορονο-ιός λοιπόν, γιατί έχει κάτι σαν κορώνα ολοτρόγυρά του λένε οι ερευνητές, και συμπεριφέρεται σαν ο ‘’τελευταίος αυτοκράτορας.’’ Σέρνει μαζί του τους αυλικούς του, με το χορευτικό του συγκρότημα 3Π- Πυρετός Πονόλαιμος Πόνος- στην πρώτη γραμμή, τον ακολουθούν ο βήχας το φτάρνισμα και η καταρροή και από κοντά μια στρίγγλα κακούργα μάγισσα, πνευμονία το όνομά της, να γυαλίζει το μάτι της σαν ανταμώσει αδύναμο και εξασθενημένο άνθρωπο με ιδιαίτερη αδυναμία στην ευάλωτη τρίτη και τέταρτη ηλικία.

Αυτός και αν είναι φόβος- φόβος!! Παγκόσμιος !! Πέφτουν οι χώρες η μία μετά την άλλη πληγωμένες στο πέρασμά του, τρέμουν και τρέχουν οι χώρες να τον προλάβουν, τρέμουμε και τρέχουμε και εμείς να γλυτώσουμε απ’ τ’ άγγιγμά του.

Τα χέρια μας- τα καθαρά μας τα χέρια και τα σπίτια μας είναι τα καταφύγιά μας, μας λένε και μας ξαναλένε οι ειδικοί επιστήμονες, μείνετε σπίτι επιμένουν, μείνετε στο σπίτι σχεδόν διατάζουν, όταν πρέπει δένεται και η Μεσόγειος όπως φαίνεται τελικά… Κλεινόμαστε στα σπίτια μας και γράφουμε ξόρκια! παραμύθια….. Καλή δύναμη σε όλους μας!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr