ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μόνο στην περιοχή καταγωγής της, τη Λακωνία, υπάρχουν τρείς καυτές πατάτες σε σχέση με το Περιβάλλον: Αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών για τις ΑΠΕ στις βουνοκορφές Βατίκων και Μάνης. Αντιδράσεις για την εγκατάσταση ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Σκάλα. Ρύπανση Ευρώτα από την Σπάρτη έως το δέλτα της Σκάλας.
Ευρύτερα, η ένταση που υπάρχει στην Μεγαλόπολη, με περιβαλλοντικό και ενεργειακό ενδιαφέρον ( και όχι μόνον) σε συνδυασμό με τον αγωγό φυσικού αερίου αλλά και τα δίκτυα ρεύματος από και προς Πελοπόννησο είναι κρίσιμα θέματα.
Σε εθνικό επίπεδο η ΝΔ θα πρέπει να αρθρωσει πειστικό λόγο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής την διαχείριση των υδάτων, των στερεών αποβλήτων και τη διάβρωση ακτών και εδαφών.
Στα βαθιά νερά λοιπόν η Χρυσαυγή Ατσιδάκου που θα πρέπει κάποια στιγμή να θέσει και το θέμα των πυρκαγιών στην νότια Πελοπόννησο που τείνει να γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό με μεγάλες περιβαλλοντικές συνέπειες αλλά και την αντιμετώπιση της εκατόμβης της caretta caretta sthn NA Πελοπόννησο.

Όπως έγινε γνωστό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε την Χρυσαυγή Ατσιδάκου επικεφαλής Θεμάτων Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων.