ΑΡΓΟΣ. Μια ακόμη τεχνολογική εξέλιξη με άμεσο όφελος για τους δημότες του, αξιοποιεί και εισαγάγει ο Δήμος Άργους- Μυκηνών.

Πρόκειται για τα ένα καινοτόμο σύστημα αυτόματης εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των δημοτών μέσω του messenger (δηλαδή ένα “chatbot”) ή αλλιώς μια νέα εφαρμογή που βοηθά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δημοσίων υπηρεσιών.

Η ενέργεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ενεργή υποστήριξη νέων και καινοτόμων ιδεών που μπορούν να συντελέσουν στην ποιοτική βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εκμηδένιση του χρόνου ταλαιπωρίας των δημοτών.

Συνοπτικά, ένας δημότης θα μπορεί να αξιοποιεί το νέο αυτό σύστημα με τους παρακάτω τρόπους:

Α) Αυτόματη παροχή πληροφοριών στους Δημότες

Το σύστημα αυτόματης εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πολιτών μέσω του messenger (chatbot), θα μπορεί να δίνει γρήγορες απαντήσεις σε τυποποιημένες ερωτήσεις των πολιτών, μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται για την εξυπηρέτησή τους. Για παράδειγμα, ένας δημότης μπορεί μέσω του chatbot να ενημερωθεί για τα δικαιολογητικά τέλεσης ενός πολιτικού γάμου και να «κατεβάσει» τα έγγραφα από την άνεση του σπιτιού του, δίχως να περιμένει σε ουρά στη δημόσια υπηρεσία για μια τόσο απλή διαδικασία.

Επίσης, παραπέμποντας τους δημότες στην κατάλληλη υπηρεσία και στον κατάλληλο αριθμό εξυπηρέτησης, οι δημότες θα γλιτώνουν πολύτιμο χρόνο έχοντας άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες μέσα από την οθόνη του κινητού τους.

Β) Ενημέρωση για δράσεις / Κινητοποίηση πολιτών

Επιπλέον, οι δημότες θα μπορούν να είναι έγκαιρα ενημερωμένοι για τις διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου, με τρόπο αποτελεσματικό και άμεσα συνυφασμένο με την καθημερινότητά του. Για παράδειγμα, οι δημότες θα μπορούν να μαθαίνουν για νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια και ομιλίες που ενδέχεται να τον ενδιαφέρουν.

Γ) Έκτακτη ενημέρωση

Οι δημότες θα μπορούν επίσης, να ενημερώνονται για έκτακτα φαινόμενα, όπως φυσικές καταστροφές, έκτακτα καιρικά φαινόμενα, προβλήματα στο οδικό δίκτυο, προβλήματα ύδρευσης/ηλεκτροδότησης, θέματα περί ελεγχόμενης στάθμευσης κά.

Με καινοτομίες όπως αυτή, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών πετυχαίνει:

1. Την ανάπτυξη και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στον Δήμο.

2. Τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω εύκολης και “έξυπνης” πρόσβασης

3. Τη μείωση του χρόνου μετακινήσεων και ειδικά, στήριξη των ΑΜΕΑ ώστε να αποφεύγουν τις άσκοπες διαδρομές για τη συλλογή πληροφοριών που μπορούν να απαντηθούν και εξ αποστάσεως

4. Την παροχή υπηρεσιών με ευκολία στην χρήση ακόμα και σε άτομα που ανήκουν σε μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα.

Γνωρίστε σήμερα τον νέο αυτόματο Ψηφιακό Βοηθό του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Πως θα βρω πρακτικά το chatbot;

Το σύστημα Αυτόματης Εξυπηρέτησης & Ενημέρωσης Δημοτών μέσω Messenger λειτουργεί απλά και άμεσα για κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη.

Αρχικά μπορείτε να βρείτε το Argos Bot κάνοντας κλικ σε αυτό το link:

http://m.me/argos.chatbot

Αυτόματα έχετε μεταφερθεί στον ψηφιακό χώρο του chatbot.

Εσείς επιλέγετε για ποια υπηρεσία θέλετε να ενημερωθείτε αλλά και για την εύρεση δικαιολογητικών.

Επιπλέον, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις διάφορες δράσεις/ πρωτοβουλίες του Δήμου αλλά και έκτακτη ενημέρωση που θα φτάνει μέσω του messenger μέσω μηνύματος.