ΝΑΥΠΛΙΟ. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματά στα δημόσια σχολεία, με τους καθηγητές να πρωτοπορούν εφευρίσκοντας άλλον τρόπο για να μπολιάσουν τη γνώση στα παιδιά.

Πρωτοβουλία πήραν καθηγητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν Πανελλαδικά λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές μη θέλοντας να μείνουν τα παιδιά πίσω σε βασικά μαθήματα, έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και ειδοποίησαν γονείς και μαθητές ότι θα παραδίδουν μαθήματα διαδικτυακά σε όποιον επιθυμεί, σε μαθηματικά και γλώσσα, μέσω της εφαρμογής Viber.

Οι μαθητές θα συνδέονται σε live streaming με τους διδάσκοντες σε συγκεκριμένες ώρες, μέσα από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet τους, έχοντας οπτική επαφή μαζί τους και χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία κανενός στην τάξη, αφού και οι καθηγητές θα διδάσκουν από τα σπίτια τους.

Αν και οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν σε αυτή τη φάση, καθώς τα σχολεία έχουν κλείσει με υπουργική απόφαση, οι ίδιοι έβαλαν το όφελος των παιδιών πάνω από το δικό τους, συνεχίζοντας να τα διδάσκουν εθελοντικά εκεί που κρίνουν αναγκαίο, επιλέγοντας την μέθοδο της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης πριν αυτή ενδεχομένως εφαρμοστεί Πανελλαδικά, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέψουν τελικά το άνοιγμα των σχολείων σε δυο εβδομάδες, όπως αρχικά έχει προγραμματιστεί.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν μια σημαντική υπηρεσία στους γονείς αλλά στην πραγματικότητα και στους ίδιους τους μαθητές που έτσι θα βρουν και έναν τρόπο να κρατηθούν απασχολημένοι παραμένοντας στα σπίτια τους.