ΕΛΛΑΔΑ. Ο μανιάτης Λευτέρης Πετρούνιας είναι αποφασισμένος να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ο ίδιος δηλώνει σίγουρος ότι θα τα καταφέρει

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε τα εξής: «Νιώθω ότι έχω φτάσει ήδη στο Τόκιο κι έχω κερδίσει κιόλας».

Επίσης, ο έλληνας πρωταθλητής μίλησε για τη σύντροφό του, Βασιλική Μιλλούση, αλλά και για τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή τους η γέννηση της κόρης τους.
«Θεωρώ ότι κι εγώ κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώξαμε αυτή τη συνάντηση μετά το χρυσό στη Μελβούρνη, γνωρίζοντας πως τελειώνει η θητεία του θέλαμε να συναντηθούμε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για να του πω επίσημα ένα τεράστιο ευχαριστώ, που είναι τόσα χρόνια δίπλα μου. Τόσο στις καλές, όσο και στις κακές στιγμές, όπως το χειρουργείο μου, την αποκατάστασή μου, αλλά ήταν δίπλα μου και σε στιγμές εκτός αθλητισμού, όπως η γέννηση του παιδιού μου. Είναι πάντα δίπλα στην οικογένειά μου και ο πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης ήταν να του εκφράσω την αιώνια ευγνωμοσύνη μου…
Η φόρμα που έδωσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια φόρμα που χρησιμοποιήθηκε μόνο στον τελικό του Ρίο. Μαζί με μία τσάντα που έμπαιναν μέσα τα πράγματα, που τη θεωρούσα τυχερή, γιατί είναι χρυσή. Επομένως, μόνο ένας άνθρωπος όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αυτό το δώρο».

«Η αυτοπεποίθηση μου είναι ξανά στο 1000%, όπως ήταν πριν χειρουργηθώ. Δεν νιώθω απλά ότι θα τα καταφέρω. Νιώθω ότι έχω φτάσει ήδη στο Τόκιο κι έχω κερδίσει κιόλας...
Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο από θέμα υγείας, γιατί με κυνηγάει και λίγο. Να σας πω ότι στους δύο τελευταίους αγώνες έχω πάει άρρωστος. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Είμαι έτοιμος για new high score!..
Θεωρώ πως ο κόσμος έχει εκτιμήσει την συνέπειά μου ως αθλητής, όχι μόνο ως αποτέλεσμα, αλλά την προσπάθειά μου. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ εξεπλάγην, γιατί έχω δει να συμβαίνει και το αντίθετο. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχει συνέπεια στην προσπάθεια και την επιτυχία κι επειδή παραμένω για πάντα ο Λευτέρης όλων των ανθρώπων. Μιλάω με όλο τον κόσμο και είμαι το ίδιο ευχάριστος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά».

«Όπως κάθε φορά, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες. Όταν πηγαίνω σε μεγάλους αγώνες, από την αγάπη τους πηγαίνω 11 εκατ. φορές πιο δυνατός».