Κορωνοϊός: Το παιδί δεν γνωρίζει, δεν φταίει, δεν ξέρει. Εσείς;09-03-2020 10:12   

ΕΛΛΑΔΑ. Το Σχολείο είναι αναπόφευκτος προορισμός και ο χώρος που το παιδί σας βρίσκεται για πολλές ώρες ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα.
Τα παιδιά μπορούν να αγγίξουν πάνω από 300 επιφάνειες μέσα σε 30 λεπτά, ενώ τα μικρόβια που προκαλούν ιώσεις μπορούν να επιβιώσουν στις κοινές σχολικές επιφάνειες για περισσότερο από 72 ώρες.
Τα μικρόβια που φέρνουν από το σχολείο μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την οικογένεια, αφού μπορεί να αρρωστήσουν και οι υπόλοιποι από αυτά.

Πώς γίνεται η μετάδοση ασθενειών;
Τα μικρόβια μεταδίδονται σε αλυσίδα. Αν ένα συναχωμένο παιδάκι στο σχολείο ακουμπήσει ένα θρανίο, αφήνει πάνω του μικρόβια, τα οποία μπορεί να πάνε στα χεράκια του δικού σας παιδιού που θα ακουμπήσει το θρανίο. Και μετά, τα μικρόβια αυτά μπαίνουν μαζί με το παιδί σας στο σπίτι σας.
Η αλυσίδα μπορεί να σπάσει; Χρησιμοποιώντας Χλωρίνη ή εγκεκριμένα δραστικά αντισηπτικά για τις επιφάνειες, μειώνετε δραστικά τον κίνδυνο μετάδοσης των μικροβίων σε όλη την οικογένεια.

Τι να προσέχετε:
Τα πλαστικά παιχνίδια είναι από τα βασικότερα αντικείμενα που μπορούν να φέρουν μικρόβια. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τα καθαρίζετε συχνά.
Το πλαστικό κουτί για το κολατσιό του παιδιού μπορεί να φέρνει μικρόβια από το σχολείο, γι’ αυτό πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά.
Αν το παιδί περνάει πολύ χρόνο στο γραφείο του, φροντίστε να απολυμαίνετε σωστά το χώρο και κυρίως το μπράτσο της καρέκλας του γραφείου.
Επειδή τόσο τα παιδιά όσο και όλη η οικογένεια πιάνουν συχνά τα πόμολα, αυτά μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να τα καθαρίζετε.

Συμβουλές στα παιδιά σας για το πώς να αποφεύγουν τα διάφορα μικρόβια
Μάθετε στα παιδιά σας να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους με το μανίκι τους και όχι με τα χέρια όταν βήχουν ή φταρνίζονται.
Μάθετέ τα να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό σαπουνόνερο για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν από τα γεύματα και αφού γυρίσουν σπίτι από το σχολείο. Ενθαρρύνετε όλα τα μέλη της οικογένειας να πλένουν τα χέρια τους συχνά.
Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας πίνουν από ξεχωριστά ποτήρια και χρησιμοποιούν ξεχωριστά μαχαιροπίρουνα.
Εφοδιάστε τα παιδιά σας με αντισηπτικά μαντηλάκια που θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μια φορά και να τα πετούν στον κάδο.
Δείξτε τους πως μπορούν να είναι κοινωνικά, ευγενικά και φιλικά χωρίς να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται διαρκώς με άλλα παιδιά ή και μεγάλους. (Τουλάχιστον για το κρίσιμο χρονικό διάστημα).

Διαβάστε μαζί τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τις ιώσεις.
Συνεργαστείτε με τους εκπαιδευτικούς.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ