ΛΑΚΩΝΙΑ. 8 Μαρτίου: Το μήνυμα του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει ως εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση της μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα στην οποία μέχρι σήμερα δεν χαρίστηκε δυστυχώς κανένα αυτονόητο δικαίωμα. Τα δικαιώματα των γυναικών κατακτήθηκαν με αγώνες, και πολλές φορές με μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες όμως συνεχίζουν να αγωνίζονται και σήμερα, μέσα στην καθημερινότητα, ως μάνες, ως αδελφές, ως εργαζόμενες, ως σύντροφοι. Το «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μας στο γυναικείο πληθυσμό.
Η 8η Μαρτίου είναι μία ακόμη ευκαιρία να εκφράσουμε τη βαθιά εκτίμηση και τον σεβασμό μας στη γυναίκα. Είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι πρέπει να σταθούμε δίπλα της στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Αγώνας ώστε να εξαλειφτεί κάθε μορφή βίας, διάκρισης ή διαφορετικής μεταχείρισης λόγω φύλου. Αγώνας επίσης για να δυναμώσουμε τις φωνές εκείνων που τολμούν να καταγγείλουν τέτοια φαινόμενα».