Αχαΐα: Κλειστά για 2 εβδομάδες όλα τα σχολεία λόγω κορονοϊού07-03-2020 09:53   

ΑΧΑΙΑ. Με απόφαση της Κυβέρνησης όλα τα σχολεία σε Αχαΐα-Ηλεία-Ζάκυνθο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι της συμπληρώσεως 2 εβδομάδων, το ίδιο και το απαγορευτικό σε θέατρα, σινεμά και αθλητικούς χώρους.
Πέραν της 13ης Μαρτίου απαγερεύονται οι εκδρομές, από και προς την Αχαΐα και τις άλλες δύο περιοχές.

Από τον Δήμο Πατρέων, ανακοινώνεται ότι για δύο ακόμη εβδομάδες, θα παραμείνουν κλειστά, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ του Δήμου, οι Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη , τα τμήματα του Εικαστικού, οι Θεατρικές παραστάσεις και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.
Η απόφαση ελήφθη μετά την νέα σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείαςμ καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο Δήμος Αιγιαλείας ανακοινώνει ότι, μετά από επαναξιολόγηση της κατάστασης από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη λοίμωξη από τον κορωνοϊό, αποφασίστηκε από την πολιτεία η παράταση για δύο εβδομάδες των εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.
Συνεπώς, αναστέλλεται από 6 έως 20 Μαρτίου η λειτουργία όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, ενώ αναστέλλονται και πάσης φύσεως μαζικές συναθροίσεις (θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), καθώς και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγιαλείας.
Εκ μέρους του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, καλούνται οι πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με ψυχραιμία και προσοχή.

Αναστολή Εργαστηρίων και Εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Σύμφωνα με τη νέα οδηγία του Υπουργείου Υγείας παρατείνονται για επιπλέον δύο εβδομάδες τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας ανακοινώνει την αναστολή των δράσεων της, όπως τα εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια χειροτεχνίας και τα Χορωδιακά Σύνολα, επίσης ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων» θα παραμείνει και αυτός κλειστός, μέχρι νεοτέρας.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ