Αυξάνονται οι βιοκαλλιεργητές στην Αργολίδα07-03-2020 09:12   

ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Σε μία από τις καλύτερες στιγμές της βρίσκεται η βιολογική καλλιέργεια στην Αργολίδα, αφού οι περισσότεροι βιοκαλλιεργητές είδαν τα προϊόντα τους να βρίσκουν με άνεση χώρο στην αγορά και, μάλιστα, σε καλές τιμές.

Όπως εξηγεί ο Βαγγέλης Κυριάκου, γεωπόνος-επιθεωρητής βιολογικών προϊόντων, «τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες συζητήσεις και εντάξεις αγροτών γίνονται στη βιολογική γεωργία στην Αργολίδα.
Οι παραγωγοί του νομού αλλάζουν πλεύση, με στόχο την προστασία και της δικής τους υγείας. Αυτό έχει συνδυασθεί φέτος και με το γεγονός ότι αυτήν τη χρονιά απορροφήθηκε στο σύνολό της η παραγωγή βιολογικών εσπεριδοειδών και, μάλιστα, με τιμές 20%-30% παραπάνω από τις συμβατικές τιμές.

Οι παραγωγοί, λοιπόν, βιολογικών προϊόντων έχουν μία διασφαλισμένη αγορά και σε καλή απόδοση από πλευράς τιμών». Σύμφωνα με τον ίδιο, ανατρέπονται οι δύο «μύθοι» που κυριαρχούσαν για τη μειωμένη παραγωγή των βιολογικών καλλιεργειών και το αυξημένο κόστος καλλιέργειας. «Το κόστος καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στη βιολογική καλλιέργεια σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της συμβατικής. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμβατική καλλιέργεια να έχει μεγαλύτερη παραγωγή από τη βιολογική».

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των βιοκαλλιεργητών, αυτό εστιάζεται στα εσπεριδοειδή και στην ελαιοκαλλιέργεια λόγω των προγραμμάτων που υπάρχουν.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ