Καλλιτεχνική επιμέλεια Εθνική Λυρική Σκηνή. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Η μουσική είναι διάχυτη στο βουνό του Πάρνωνα. Οι ήχοι των κρουστών και του φλάουτου από το «Oros ensemble» θα πλημμυρίσουν τη Βαμβακού τον μήνα Μάρτιο. Δύο από τα έξι μέλη του μουσικού συνόλου που γεννήθηκε στο χωριό θα συστηθούν στο κοινό μέσα από δύο μοναδικές ατομικές συναυλίες.

Το «Όρος ensemble» είναι ένα σύνολο μουσικής δωματίου, το οποίο εμπνεύστηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυ-ντής της ΕΛΣ. Ο Γιώργος Κουμεντάκης, επέλεξε μία ομάδα νέων ταλαντούχων μουσικών οι οποίοι ζουν από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2020, στο χωριό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των πέντε μηνών η μουσική είναι διαρκώς παρούσα στο χωριό, μέσα από τις ανοιχτές πρόβες του σχήματος και τις προγραμματισμένες ατομικές συναυλίες των μελών του, αλλά και από τις εκάστοτε έκτακτες μουσικές πρωτοβουλίες και συναθροίσεις στο χωριό και όχι μόνο.

Το Σάββατο 07 Μαρτίου, στις 18:00, στο σχολείο της Βαμβακούς, θα γνωρίσουμε ένα ακόμα από τα μέλη του Όρος ensemble. Μία συναυλία αφιερωμένη στο ταμπούρο και το βιμπράφωνο, από τον Γιώργο Μα-δίκα. όπου μέσα από συνθέσεις των L. Cauberghs, A. Gerassimez, K. Stockhausen, K. Βορίση, A. Lipner και E. Satie παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες των οργάνων, ανακαλύπτοντας παράλληλα το ευρύ φάσμα των ηχοχρωμάτων τους.

Στο τέλος του μήνα, το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 18:00, ο αρχέγονος ήχος του αυλού έρχεται στο σχολείο της Βαμβακούς. Ο Αποστόλης Κουτσογιάννης, σύνθεση και καλλιτεχνική οργάνωση του Oros ensemble, συστήνεται στο κοινό μέσα από ένα πολυσχιδές πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα της μπαρόκ εποχής, σύγχρονες δημιουργίες, αλλά και μελωδίες από τον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Θα ακου-στούν έργα των: J.S. Bach, G. F. Handel, G. F. Telemann, J.J. Quantz, Γ. Κουμεντάκη, Α. Κουτσογιάννη, Γ. Κυριακάκη.

Και οι δύο συναυλίες έχουν ελεύθερη είσοδο στο κοινό και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ανα-βίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


#Orosensemble
#greeknationalopera
#vamvakourevival
#SNForg

Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg